Херцегновски привредници досљедно поштују прописе

Службеници управе за инспекцијске послове од 4. јула интензивирали су контроле у Херцег Новом, до сада су издали укупно 434 прекршајна налога и изрекли казне укупне вриједности 167 хиљада еура. Упркос броју изречених казни, херцегновски привредници досљедније поштују прописе у односу на друге приморске градове, истакао је координатор Управе за наш град, Сретен Тошић.

Управа за инспекцијске послове је од 4. до 31. јула извршила 927 инспекцијских надзора у Херцег Новом, од чега редовних 729, контролних 114 и 84 по иницијативама, казао је Тошић

Координатор Управе за инспекцијске послове за Херцег Нови, Сретен Тошић

– Број утврђених неправилности је 463, указивања 146, рјешења уклањања неправилности 80, забрани 23 и издатих прекршајних налога 434. Укупно изречене новчане казне су 167 хиљада еура. Покренута су два захтјева за покретање прекршајног поступка. Неправилности које су регистроване су да плаже нису ослобођене 50% од мобилијара, не посједују спасиоца, рад недељом, неосигурани радници, непосједовање санитарних књижица – наводи он.

Претпосљедњег викенда јула Херцег Нови је, у односу на друге градове на приморју, предњачио по броју трговина које су радиле недјељом.

– Затекли смо седам објеката који су радили без дозволе недељом, а ове последње у јулу три. Све смо прво превентивно обавјештавали током радних дана да се та законска обавеза мора испоштовати. Дјелујемо прво превентивно, па уколико нас власници неће да приступе законским обавезама, кажњавамо и затварамо објекте – прича Тошић.

Истиче добру сарадњу са локалном самоуправом.

– Са општинском инспекцијом, комуналном полицијом. Центром безбиједности и пловне јединице, Туристичком организацијом и Паркинг сервисом одлично сарађујемо – наводи он.

Упркос броју изречених казни, херцегновски привредници досљедније поштују прописе у односу на друге приморске градове.

– Херцег Нови је једна од најсређенијих општина по придржавањху законских прописа. Захваљујем привредницима који поштују законске обавезе и самим тим нама олакшавају рад закључио је Тошић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here