Све више бродова у Градској луци   

Шквер, Градска лука

У Градској луци Шквер све је већи број пловила. У јуну и јулу остварено је до 65 одсто промета у односу на 2019. годину.  

– Из више разлога је такав резултат. Један од њих је недостатак традиционалног руског и украјинског тржишта, одакле је долазило доста чартера. Изостао је и долазака и већи туристичких бродова из окружења, казао је за РТХН директор Градске луке Божо Укропина.

 – Морам да нагласим да неколико великих туристичких бродова из Котора, Будве и Тивта не ради ове године. Вечерас очекујемо десетак једрилица, док буде дана када је посјета испод нивоа за ово доба године. Четвртком и петком имамо доласке турских гулета. Имамо уговоре са њихове двије компаније. И ту је мањак бродова у односу на 2019. годину, када смо имали седам долазака. Остали смо ускраћени и ту. То су, углавном, клијенти са западног тржишта, високоплатежни гости, објашњава Укропина.

Он подсјећа да показатељи говоре да ће бити слабија сезона, јер су им у марту су изостале резервације:

– Имамо и лимитиран простор којим газдујемо. То је мали број везова. Базирали смо се у наутичком дијелу љети доласцима бродова из окружења. Имамо  уступака домаћим корисницима, али имамо мало везова, које можемо да изнајмљујемо. Имамо свега 40 – так везова на пристаништу и док не будемо имали ријешен статус не можемо говорити о већој наплати и бољем пословању, оцијенио је Укропина.

За вечерас су најављена два катамарана и десетак једрилица. Током августа најављени су доласци у Градску луку веће групе пловила. Очекују да ће и септембар бити добар за наутичаре.        

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here