Херцегновски филмски фестивал заслужује више пажње

У Општини Херцег Нови данас је одржан састанак са лидерима Свјетске асоцијације филмских клубова у региону, како би се сагледале могућности да се Херцегновски филмски фестивал боље представи не само у региону, већ и на другим континентима. 

Херцег Нови и фестивал заслужују много више пажње и бриге свих нас који нешто знамо, који смо негдје били и имамо неке конекције, казао је професор Универзитета аудио визуелних умјетности Европске филмске академије Драган Милинковић, додајући да је састанак био врло користан.

Професор Универзитета аудио визуелних умјетности Европске филмске академије, Драган Милинковић

-Честитам руководству из Општине што први пут након пуно година осјећам ентузијазам, визију и спремност да ствари крену напријед, да не тапкамо у мјесту и да немамо комплексе других фестивала. Херцегнпвски филмски фестивал је прича која може да надиђе све фестивале у региону и уколико се буде радило плански, предано и с љубављу за Херцег Нови, Боку и Црну Гору, казао је Милинковић.

Како додаје, један од начина да Херцег Нови буде на свјетској мапи филмских фестивала је да постане члан Свјетске асоцијације.

-Жеља нам је да једног дана овдје буде додјељена награда асоцијације филмова, да овдје крену семинари, мастерклас медијске писмености.  Да схватимо да су медији један нови језик, који има своју граматику. То је добар пут, на којем Херцег Нови може да предњачи не само у Црној Гори него и у региону, јер Херцег Нови је једнинствен, истакао је Милинковић.

Предсједник Свјетстке асоцијације филмских клубова Жао Пауло Мацедо је казао да је веома важно да федерација добије нове чланове и учеснике.

Предсједник Свјетстке асоцијације филмских клубова, Жао Пауло Мацедо

-Битно је и да имамо добру комуникацију и сарадњу са локалном самоуправом. Имамо мрежу фестивала и мислим да је врло могуће да добро сарађујемо и у будућности, наводи Мацедо.

Предсједник Скупштине Општине Иван Отовић је подсјетио да је Херцег Нови град фестивала, истакавши  да је састанак био веома конструктиван.

Предсједник Скупштине Општине, Иван Отовић

-Вјерујем да  уз подршку стручних и већ остварених људи можемо  Херцегновски филмски фестивал подићи на виши ниво, што је у интересу свих нас, не само из Херцег Новог, већ свих филмских стваралаца и истинских љубитеља филма из Црне Горе, рекао је Отовић.

Састанку са  лидерима Свјетске асоцијације филмских клубова у региону, присуствовали су секретарка за кулутру Ана Замбелић Пиштало, директорица ЈУК Херцег Фест Тања Атељевић и новинар Перица Ђаковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here