О школи у Игалу на наредној сједници Владе

Питање изградње школе у Игалу биће постављено на првој наредној сједници Владе, казао је министар просвјете Миомир Војиновић приликом данашње радне посјете Општини Херцег Нови. Претходно је посјетио ОШ „Илија Кишић“ и ЈПУ „Наша радост“ – вртић на Савини.

Образовне институције у Херцег Новом оптерећују бројни проблеми, нагомилани у ранијем периоду, али је задовољство што су се уназад неколико мјесеци почели и рјешавати захваљујући сарадњи са Министарством просвјете, казао је предсједник Општине Стеван Катић. Нагласио је да је било ријечи о три горућа пројекта која треба реализовати.

– Главни предмет разговора је било упознавање са градњом школе у Игалу, односно са документацијом која би требало да се заврши, а ријеч је о доношењу одлуке о општем  интересу.  Разговарали смо о пројекту односно идејном рјешењу школе у Србини, наставку тог пројекта али и палати Буровина која је одавно зрела за реконструкцији. Ми смо одавно покренули иницијативу да се тај објекат да на управљање Општини с обзиром да је ту некада боравило Херцегновско позориште и да ми ту зграду користимо као будућу институцију за развој културе, казао је предсједник Катић оцјењујући данашњи састанак квалитетним и садржајним.

Министарство просвјете ће завршити свој дио обавеза по питању актуелних пројеката за образовне установе у Херцег Новом, казао је министар Војиновић.

Састанак сам искористио да обећам да ћу на првој сједници Владе видјети гдје је дошло до застоја у изградњи школе у Игалу цијенећи оно што је предсједник Катић рекао да не постоје било какве баријере да се отпочну радови.  Министарство тражи начин и да изађе у сусрет додатним потребама материјално финансијске природе које су у нашој моћи рјешавања.

Састанку у Општини Херцег Нови су присуствовали потпредсједник Општине Мирко Мустур, секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало и в.д. секретарка за локалну самоуправу Весна Самарџић.

Након културно умјетничког програма дочека који су малишани вртића на Савини и њихове васпитачице, приредили делегацији министарства, директорица Тамара Живановић са представницима стручних служби скренула је пажњу на горуће проблеме са којима се ова предшколска установа бори, а то су санација вртића у Бијелој и кухиње у вртићу у Игалу. Актуелно је и опремање вртића на Савини, а посао би требао почети до краја мјесеца, најавио је Војиновић.

Обишао сам једно дивно здање. У најскорије вријеме очекујемо опремање вртића по најсавременијим стандардима и очекујем, а то је за мјесец, два,  да ћемо се тада поново срести, казао је министар Војиновић. 

Задужбина у Србини и палата Буровина су објекти који имају посебан културни и историјски значај те ће Министарство просвјете сагледати све аспекте како би заједнички дјеловали.

О посјети министра просвјете Миомира Војиновића ОШ Илија Кишић прочитајте ОВДЈЕ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here