Херцег Нови и Црна Гора задивили угледне новинарке из Норвешке и Шведске

ТО Херцег Нови била је носилац сајамског наступа за туристичке организације из Црне Горе и привреду у Ослу почетком године, то је било мјесто сусрета са представницима ПР агенције Џојвој (Joyvoy) из Шведске која је резултирала студијском посјетом четири новинарке Херцег Новом и Црној Гори.

Новинарка норвешког туристичког магазина “Nettavisen”, Александра Цибулска прича да је боравила у Хрватској, па је прије доласка имала некакву представу како би могло бити у Црној Гори.

Александра Цибулска

– Боље је него што сам очекивала. Феноменално је, предивно, људи су јако фини. Град је предиван, препун је историјских споменика и архтектуре, тако да смо јако задовољне – казала је она.

Цибулска пише за секцију која се бави препорукама за путовања, а обухвата све везано за дестинацију, од смјештаја, преко екскурзија до атракција. Од материјала из Црне Горе, како је казала, написаће два чланка.

Представница је једне од четири високо тиражне новине у Норвешкој које се доминантно баве препорукама за путовања, Ангелина Џолин открива да је одувијек имала велику жељу да посјети Црну Гору.

Ангелина Џолин

– Моја прва интеракција са вашом земљом била је преко умјетника који је поријеклом одавде, а живи у Њу Јорку. Нн је сликао заставу Црне Горе и жељела сам да сазнам пуно о вашој земљи. Другог дана боравка овдје могу да кажем да су моје импресије изнад очекивања, безбједно је, чисто, прелијепо. Историја је богата, традиција припремања хране, овдје је микс Италије и Грчке, то је Црна Гора – истакла је она.

Далибор Вуковић из ТО Херцег Нови наводи да је план боравка интересантно осмишљен, па не обухвата само Херцег Нови, већ ће обићи цијелу Боку, као и Ловћен и Цетиње.

Далибор Вуковић, ТО Херцег Нови

– То је студијска која се организује уз подршку Norwegian Air avio превозника, који је препознао важност ове посјете, а ту су и локалне ТО Котора, Тивта, као и НТО и ТО Цетиње. Јуче смо посјетили Стари град и атракције Херцег Новог, а данас је у плану да обиђемо Портонови и Луштицу. Након тога гости крећу даље ка Перасту, Котору, Тивту, касније и ка Ловћену и Цетињу – информисао је он.

Бројни пријатељи подржали су и омогућили ову студијску посјету, која је важна са аспекта промоције Црне Горе на значајном тржишту.

– Током љета ми смо авиоповезани са Стокхолмом и Ослом. Оно што нам је важније је та предсезона и врло добра конекција са Дубровником, чему свједочи и ова посјета, јер гости су јуче стигли у Дубровник и прелазак грнаице у овом периоду није био проблем. Такода је огроман потенцијал ту и надамо се да ћемо успјети да га валоризујемо и материјализујемо и да ћемо у овој години имати значајан број гостију у пред и постсезонском периоду, баш са дубровачког аеродрома, а свакако нам је и конекција преко Тивта веома значајна за љето – истакао је Вуковић.

У локалној ТО вјерују да ће превазићи 2019. годину, када је ријеч о посјети из Норвешке и Шведске, као и да ће успоставити континуитет сајамских наступа и промоције на овим тржиштима.

Иницијатор студијске посјете представница ПР агенције Џојвој је Туристичка организација Херцег Нови, у сарадњи са Националном и локалним организацијама Тивта и Котора.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here