ДПС Херцег Нови: „Дубока јама”

Из ОО ДПС Херцег Нови реаговали су на саопштење директорице ЈУ СМШ „Иван Горан Ковачић”, које преносимо интегрално.

– Након реаговања директорице ЈУ СМШ „Иван Горан Ковачић” на наше саопштење „Јама” без жеље да улазимо у дубљу полемику ипак морамо разјаснити неке ствари.

Бојимо се да немамо шта од Вас научити, јер видимо како сте дјецу научили. Браните Ви дјецу од ревизије историјских чињеница и спољних утицаја, а научите их да воле своју земљу са свим њеним различитостима.

Наравно да немамо ништа против да се заједно играју црногорско оро и србијанско коло, баш напротив. Али имамо против величања колаборациониста који су клали и свој и друге народе у Другом свјетском рату.

Искрени да будемо није нам јасна сврха и конотације Вашег одговора? Иза мноштва демагошких фраза не можемо ни да наслутимо Ваш став о пјевању пјесама посвећеним ратним злочинцима из Другог свјетског рата. Плурализам? Немојте молим Вас. Шта год рекли остају ружан тон и слика из Вашег дворишта, без обзира ко је снимио.

А дјеца нек су нам жива и здрава!

Ми Новљани поносни смо на „Иван Горан Ковачић” и професоре који су извеле десетине генерација достојанствених људи. Са поносом се сјећамо и директора, посебно дугогодишњег директора и професора књижевности, некада посланика СНП-а  Николе Џуовића. На њега када је имао три године и његовог оца Илију, пуцали су и ранили обојицу припадници четничких одреда, у сред Новог, а под заштитом Нијемаца. Знате ли то госпођо Карановић? То је историјска чињеница коју знају сви Новљани. Као што знају и о монструoзном „крвавом колу” које су играли сљедбеници онога којем су пјевали Ваши ђаци, а које сте Ви учили љубави.

Честитамо Вам што са поносом истичете да организујете матурско вече на Дан младости 25. мај (рођендан доживотног Предсједника СФРЈ), али што би рекао један Ваш ученик „Друже Тито тебе неки професори лажу, они воле ђенерала Дражу…”

Срећно на матурској вечери – поручили су из Општинског одбора ДПС Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here