Црногорско стрељаштво добило подршку Свјетске и Европске организације

Шампионат Европе у Италији за стријелце у дициплини Трап за чланове репрезентације Црне Горе Јовицу Марковића и Ива Станишићаиначе није било успјешно окончан, али је је био успјешан састанак представника Стрељачког савеза са представницима Међународне и Европске асоцијације.

Са 112 и 111 погодатка црногорски репрезетативци заузели су 63. односно 69. мјесто у конкуренцији 104 учесника, што је резултат испод очекивања и објективних могућности, а са којим су остали и без олимпијске норме. Могућност да овог љета стигну на Олимпијске игре у Паризу зависи прво од рангирања осталих најбољих стријелаца Црне Горе, након чега ће одлуку донијети Управни одбор Стрељачког савеза на предлог стручне комисије. Што се одласка на Игре тиче  коначну ријеч у везу апликације за позивну Вајлд карту даће Свјетска стрељачка федерација.

Колико наша делегација не може бити задовољна постигнутим резултатима са једне стране, са друге  предсједник Савеза Никола Перишић може бити задовољан контактима са челницима Европског и Свјетског стрељаштва, као и третманом који је имао приликом овог првенства.

Наиме, Перишић и његови сарадници су након састанка са предсједником Међународног стрељачког савеза Луцијаном Росијем и предсједником Европске конфедерације Александром Ратнером добили подршку за даљу афирмацију стрељаштва у Црној  Гори посебно међу младим спортистима.

Упркос лошим резултатима, општи је утисак да је знатно био бољи радни састанак од такмичарског.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here