Гојковић одабрао играче, на старту Свјетског првенства Ајкуле против Мађара

Свјетски шампионат у ватерполу у Мађарској почиње у уторак. Селектор Владимир Гојковић одредио је коначан списак играча на које рачуна за највећу планетарну смотру ватерпола.

На списку се налазе: Дејан Лазовић, Марко Мршић, Урош Вучуровић, Канстантсин Аверка, Урош Чучковић, Владо Попадић, Василије Радовић, Богдан Ђурђић, Мирослав Перковић, Душан Банићевић, Душан Матковић, Марко Петковић и Петар Тешановић.

Поред селектора Гојковића, у стручном штабу су и помоћни тренери Милош Шћепановић и Миодраг Матковић, доктор Владимир Дедовић, физиотерапеут Иван Боровић, психолог Никола Мијушковић, док ће за видео анализу бити задужен Васко Вучковић.

Најбољи ватерполисти планете играће у четири мађарска града Шопрону,  Дебрецину, Сегедину и Будимпешти.

Црногорски ватерполисти се налазе у Будимпешти, гдје ће дуеле у групи А, одиграти против  Мађарске, Бразила и Грузије.

Уколико изборе пласман у четвртфинале, наши ватерполисти би до краја турнира били у главном граду Мађарске.

Први меч изабраници Влада Гојковића играју у уторак од 21 сат против Мађарске, а побједник тог дуела ће бити први у групи, чиме би се директно пласирао међу осам најбољих.

У случају да будемо други у групи, за пролаз међу осам најбољих, играћемо против трећепласиране селекције из групе Б, а у њој су Хрватска, Грчка, Нјемачка и Јапан.

Црна Гора другу утакмицу на турниру игра у четвртак против Грузије од 19:30 сати, у истом термину је у суботу 25. јуна противник Бразил.

Свјетско првенство у Мађарској је седмо на којем наступају ватерполисти репрезентације Црне Горе. Деби је био 2009. у Риму када смо били девети, двије године касније у Шангају седми, а 2013. Освојена је до сада једина медаља са свјетских првенстава, сребро у Барселони, након тога два пета мјеста у Казању 2015. и Будимпешти  2017. На послиједњем такмичењу у Гвангџуу 2019. били смо десети.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here