Гојковић објавио шири списак играча за припреме за Свјетско првенство

Foto: Arhiva wpolo.me

Након четири дана паузе послије завршетка Европског првенства у Хрватској за понедељак 22. јануар заказано је ново окупљање ватерполо репрезентације Црне Горе у Требињу за обавезе за Свјетско првенство које ће се од 5. до 17. фебруара одржати у Дохи.

За припреме у Требињу селектор Владимир Гојковић је позвао: Петра Тешановића, Дејана Лазовића, Дарка Ђуровића (голмани), Драшка Бргуљана, Стефана Видовића, Влада Попадића, Владана Спаић, Канстантина Аверку, Алексу Укропину, Душана Банићевића, Ђура Радовића, Душана Матковића, Аљошу Мачића, Мартина Гардашевића, Мирослава Перковића, Вука Драшковића, Василија Радовића, Јована Вујовића и Марка Мршића.

На првој прозивци за припреме на мундијал екипи из Загреба са Европског првенства прикључиће се и Јадранова тројка: Дарко Ђуровић, Душан Банићевић и Мартин Гардашевић.

Након Требиња, припреме се настављају у Букурешту, одакле ће репрезентација 2. фебруара отпутовати за Доху. Репрезентација Црне Горе ће играти у групи Ц у којој су репрезентације Србије, Сједињених Америчких Држава и Јапана.

У четвртфинале ће се пласирати побједници четири групе, а другопласиране и трећепласиране селекције разиграваће се за пласман међу осам најбољих.

На шампионату у Катару се дијеле посљедње четири визе за Олимпијске игре у
Паризу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here