ГЛАСАЊЕ ДРЖАВЉАНА СРБИЈЕ У КОНЗУЛАТУ У ХЕРЦЕГ НОВОМ ПРОТИЧЕ БЕЗ ПРОБЛЕМА  

Предсједнички и парламентарни избори у Републици Србији одржавају се данас. Бирачка мјеста су отворена у 7:00 часова. Да искористе своје бирачко право у нашој земљи пријавило се 1.268 држављана Србије, који бораве у Црној Гори.  

Држављани Србије са боравком у Херцег Новом,Тивту и Котору, њих 177, своје бирачко право за предсједничке и парламентарне изборе у Републици Србији могу искористити на изборном мјесту број 67, које се налази у Генералном конзулату Републике Србије у Херцег Новом:

Како је за РТХН казао Генерални конзул Републике Србије у Херцег Новом Зоран Дојчиновић, до 14 часова на овим гласачким мјестима у Конзулату изашло је 62 одсто или 110 гласача, од укупног броја пријављених на овом биралишту.

– За гласање пријавили су се гласачи који су изразили жељу да гласају у иностранству, и уопште у Црној Гори. Очекује се да ће проценат излазности бити и већи у односу на изборе у Републици Србији, гдје су сви пунољетни држављани, који имају пребивалиште, уписани у бирачки списак, а слободна је воља ко ће испунити своју грађанску дужност на данашњим изборима, оцијенио је Дојчиновић.    

Држављани Србије са боравком у Црној Гори, своје бирачко право за предсједничке и парламентарне изборе могу искористити у пет црногорских градова. У јурисдикционом подручју Генералног конзулата, су два бирачка мјеста, у Херцег Новом и Будви. Поред ових градова гласа се у Сутомору, Подгорици и Беранама.

Биралишта се затварају у 20 часова. 

Подсјећамо, да гласачи ван Републике Србије немају могућност гласања путем писма. Гласање се искључиво обавља непосредним доласком на бирачка мјеста, уз поштовање епидемиолошких мјера. На изборној листи за предсједника Републике Србије је осам предсједничких кандидата, док је за парламентарне изборе кандидовано 19 изборних листи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here