Гдје су и коме иду херцегновске паре?

Поводом навода који су јуче изнесени на конференцији за новинаре ОО Нове српске демократије, саопштењем које је данас стигло у нашу редакцију, реаговала је Новска листа.

– Хиљадама пута поновљена пословица да “не пада снијег да покрије бријег, већ да свака звјерка открије свој траг,” показала је данас да није постала политичка флоскула већ да је у Херцег Новом сигурно актуелнија више него икад. Афера “Ледени тобоган” постала је симбол срамоте и преваре грађана Херцег Новог за сва времена, а сада након пресса Нове српске демократије та срамота и та превара имају и своја лица и своја имена и презимена.

Ничим изазвана, ова политичка странка устала је у одбрану криминалног Тобогана причом о датумима, а занемарила његову енормну цијену од 98.000 еура извучених из џепова Новљана и чињеницу да су само неколико дана послије потписивања срамног уговора донијели одлуку да извјесној Валентини Катић поклоне још 11.877,20 еура грађана Херцег Новог за додатне трошкове! Са радионицама које су се (тобоже) одржале, а за које је потрошено додатних 12.000, цијена тобогана је скочила на невјероватних 120.000 еура!!! Да ли је то била тема овог патриотског и политичког пресса?

Иза лажног патриотизма сакрили су и прећутали да су истој особи, Валентини Катић, још 7. децембра 2023. године уплатили 30.000 еура извучених из џепова Новљана на име “припремних радова за Ледени тобоган”. Тако кажу извјештаји из банке и тако каже Инспектор за Јавне набавке. Који уговор и који датум су оправдали тај стручни потез директорице Туристичке организације Херцег Нови?

Зашто то није поменула ова странка на свом прессу? Зато што би тако разоткрили много дубљу причу која се враћа све до 120.000 за Еxит, па до још 120.000 за Фамилy Фун Фестивал, и све до спонзорстава и донација од по 250.000 еура и куме са диносаурусима. Можда ипак није њихов посао да то разоткрију. Разоткриће то, како су и сами рекли, правосудни органи, а тада ће свака јуче изречена ријеч моћи и бити искоришћена против њих.

Прећутали су још нешто много важно за грађане Херцег Новог, да њихову коалициону листу у Херцег Новом нису напустиле само 2 одборнице, већ много више одборница и одборника који сада дјелују самостално. Тако да политичка приземна кампања не станује ни у чијим друго редовима осим њихових.

На крају крајева, једина приземна ствар у цијелој причи је исти тај ледени тобоган који је требао бити највећи у Европи, а није се попео ни до првог спрата. Највећи је био само по цијени која је за њега плаћена и срамоти коју је донио своме граду – навeдено је у саопштењу Новске листе – Наш град, наш брод.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here