Формиран Одбор за обиљежавање јубилеја Бокељске бригаде 

Ове године се навршава 80 година од формирања НОУ Бокељске бригаде која је формирана 5. октобра 1944. у селу Коњско на Зупцима код Требиња. Први командант ове бригаде био је Божо Јовановић.

Поводом великог јубилеја једне од најславних јединица у НОБ-и у Црној Гори  која је послије оснивања имала борбени пут од Леденица,Котора, Будве и Бара, до Даниловграда, Подгорице, Бијелог Поља, Пријепоља и Косова и Метохије, јуче је у Тивту одржан први састанак и изабран је организациони одбор за обијежавање   јубилеја.

За пресједника одбора изабран је професор Љубенко Боровић из Котора потпресједник СУБНОР-а 1945-1945 Црне Горе. Потпресједник је Ђорђе Злоковић предсједник ОБНОР- 1941-1945 Херцег Нови. Чланови одбора су Мато Бргуљан предсједник ОБНОР-а Тиват, Нико Зец предсједник ОБНОР-а Будва. У одбору ће бити и пресјденик борачке организације Требиња. Члан одбора је и Слободан Стојановић ОБНОР Котор. За секретара је изабран Гојко Матијашевић из ОБНОР-а Херцег Нови.

На састанку је договорено и да ће се Одбору придружити још чланова који ће помоћи  у припреми обиљежавање овог јубилеја, као и да академија поводом формирања НОУ Бокељске бригаде буде одржана 5. октобра у Херцег Новом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here