Фондација: „Чини добро, сачувај енергију“

Фондација “Чини добро” у сарадњи са Заводом за школство упућује позив образовно- васпитним установама за учешће у активности “Чини добро, сачувај енергију”.

Активност се, другу годину за редом, организују поводом Свјетског дана очувања енергије и 5. марта Свјетског дана енергетске ефикасности, а могућност учешћа имају образовно-васпитне установе које су добитнице Зелене заставе, односно међународног признања „Еко школе“.

У оквиру позива  Чини добро, сачувај енергију  образовно-васпитне установе треба да доставе сценарио за наставу на тему енергија/енергетска ефикасност, као и краћи извјештај о спроведеној активности са фотографијама до 07. марта 2024. године na e- mail: info@cinidobro.me.

Енергија је једна од области којима се баве „Еко школе“.  Фондација „Чини добро“, и на овај начин, жели пружити подршку просвјетним радницима да кроз припрему и реализацију активности на тему енергија/енергетска ефикасност развијају еколошку свијест код дјеце и младих. Веома је важно да дјеца и млади схвате да својим понашањем могу и требају утицати на очување животне средине. Наиме, гашење свијетла када се изађе из просторије, само је једна навика која може утицати на уштеду енергије, док коришћење ЛЕД сијалица доприноси енергетској ефикасности. Зато је важно њихово укључивање у живот образовно-васпитне установе, јер се на тај начин ствара осјећај важности, али и могућности да они доприносе унапређењу стања животне средине.

Комисија ће до 26. марта одабрати три најбоље реализоване активности  вреднујући критеријуме: Иновативност, креативност и оригиналност; Утицај и одрживост активности; Утицај и одрживост активности; Повезаност са курикулумом и Сценарио за наставу, који ће бити награђене са по 200 еура од Фондација “Чини добро”.

Фондација “Чини добро”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here