ФК Забјело и Фестивал културе Забјело организују бесплатан програм за најмлађе

Програм за најмлађе у организацији ФК Забјело и Фестивала културе Забјело, биће уприличен сутра (четвртак, 8. јун) сјутра у 18 часова на стадиону „Никола Шћеповић“ у Подгорици. Улаз је слободан.

Програмом за најмлађе биће обиљежен успјешан почетак бесплатне школе фудбала ФК Забјело који ове године слави јубиларних 60. година постојања. Дјецу ће на стадиону “Никола Шћеповић” забављати аниматори Шанта Панта и Жарко Жабац, уз богат музички програм и неизоставног дјечијег пјесника са Забјела Бећа Дошљака. Програм ће употпунити и полигон Специјалне олимпијаде Ресурсног центра “1. јун” као и музичка тачке ученика Радована Џувера из Ресурсног центра за дјецу и младе „Подгорица“.

Фестивал културе Забјело је првим издањем, одржаним прошлог јуна, показао да је фестивал за цијелу породицу. Од тинејџера, преко читавих пародица које га посјећују заједно, па све до ветерана рокенрола – публика је била шаренолика и уједињена у доброј енергији, а бројни родитељи који су дошли са дјецом показали су да се музички укус дјеце гради од малих ногу.

Домаћин фестивала Фудбалски клуб Забјело ове године слави јубилеј – 60 година постојања. Као и прошле године, и овог пута ће дио од сваке продате улазнице за Фестивал културе Забјело бити усмјерен на развој Фудбалског клуба Забјело. Прошлогодишња донација помогла је клубу да, после дуже паузе поново покрене школу фудбала за млађе категорије. Захваљујући публици Фестивала културе Забјело, ове године Фудбалски клуб Забјело има бесплатну школу фудбала за дјечаке и дјевојчице коју похађа више од 100 чланова од 6 до 12 година.

Поред Фудбалског клуба Забјело, ове године организатори фестивала ће дио прихода од улазница донирати и Фондацији „Огњен Ракочевић“ која се бави унапређењем услова за живот и рад особа са аутизмом.

Фестивал културе Забјело 9. и 10. јуна на стадион „Никола Шћеповић“ у Подгорици доноси озбиљну аудио- визуелну продукцију и прегршт добре енергије, заједно са великим музичким именима алтернативне сцене. Друго издање фестивала обиљежиће наступи неких од најзначајних реагионалних представника алтернативне сцене: култна рок и панк група Забрањено пушење, хероји регионалне алтер рок сцене Канда, Коџа и Небојша, миљеници црногорске публике, бенд Зостер, фантастична Ида Престер и Лолобриђида, водеће алтер поп име региона Лету Штуке, београдски репкор-кросовер састав Саншајн, сплитски реп-рок бенд ТБФ и представници локалних снага Неоноен, Врпца, Шарђун и Парти Мејкерси.

Актуелне цијене улазница за Фестивал културе Забјело важе до четвртка 8. јуна до краја дана. Фестивалске улазнице доступне су по цијени од 20€, а једнодневне по цијени од 12€. На дане фестивала ће на улазу бити доступне само једнодневне улазнице по цијени од 15€. Улазнице се могу купити на продајним мјестима широм земље и на страници фестивала festivalkulturezabjelo.mе.

Догађај подржавају Туборг, ФК Забјело, Монтепут, Секретаријат за културу и спорт, Министарство културе и медија, Главни град Подгорица, Goodfellas, Jameson, ПАМ, Хотел CUE и Aqua Bianca.

Медијски спонзор фестивала је Радио телевизија Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here