ФИЛМСKИ ХИТОВИ У ДВОРАНИ „ПАРK“

Након наставка „Јужног ветра“, љубитеље филма у нашем граду до краја новембра очекује разноврстан и квалитетан биоскопски репертоар.

Уредник филмског програма у ЈУK „Херцег фест“, Олга Вукмировић истиче да ће овај циклус отворити нови филм о најчувенијем филмском агенту Џејмс Бонду, чије приказивање креће сутра.

-Ради се о најновијем остварењу које носи наслов „Није вријеме за умирање“, и овога пута је у главној улози Данијел Kрејг, а редитељ је Kери Фукунага који је режирао и једну од најбољих криминалистичких серија, прву сезону серије „True detective“. Овај филм можете погледати 18,19. и 20. новембра у 18:00 и у 21:00 сат. Поред визуелног доживљаја, публика ће имати прилику да ужива и у посебним звучним ефектима; копија филма која је стигла у наш биоскоп је у квалитету звука 5.1, што значи да гледаоци могу да уживају у изузетном квалитету звука, који није уобичајан.

Након тога стиже нам црногорски кандидат за најпрестижнију свјетску награду – Оскар, први дугометражни играни филм редитеља Ивана Бакрача, „Послије зиме“. Подсјетићу да је Иван Бакрач и селектор Филмског фестивала Херцег Нови – Монтенегро филм фестивала. У филму глуме Момчило Оташевић, Петар Бурић, Ана Вучковић и многи други, а на репертоару је у недељу, 21. новембра, као и у сриједу, 24. новембра, у термину од 20:00 сати.

Велику пажњу привлачи и најава филма „Божији човек“ који ће у Херцег Новом бити приказан почетком следеће седмице. Слиједи филм „Гучијеви“ који ће премијеру у Херцег Новом имати истовремено када и у биоскопима широм свијета.

-Филмској публици 22. и 23. новембра, надам се и широј од херцегновске, ћемо приказати филм о Светом Нектарију Егинском „Божији човек“. Остварење је режирала Јелена Поповић у продукцији Грчке, а поред свјетски познатих глумаца као што је Мики Рурк, имамо и Ариса Серветалиса који је глумио у филму „Јабуке“, који је отворио овогодишњи филмски фестивал. Филм ће бити приказан у два термина у 18:00 и 20:30.

Након тога код нас стиже филм „Гучијеви“ , можемо слободно рећи премијерно, у смислу да тај филм започиње свој биоскопски живот 25. новембра, када ће и херцегновска публика имати прилику да га види. И овај филм ћемо приказати у два дана у два термина; у 18:00 и у 21:00 сат.

У „Херцег фесту“ су захвални на подршци Филмском центру Црне Горе, док не обезбиједе дигитални филмски пројектор.

-Нажалост, Херцег Нови још нема свој DCP пројектор и нисмо у могућности да имамо редовнији филмски репертоар. Надамо се да ће та ситуација у блиској будућности да се промијени, јер је кренула дигитализација биоскопа у Црној Гори, којој се ми јако радујемо. За сада, велику подршку пружа нам Филмски центар Црне Горе који нам уступа на коришћење њихов пројектор, поручила је Вукмировић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here