Филм „Отапање владара“ Ивана Салатића подржан од фонда Еуримаж

Црногорска већинска копродукција „Отапање владара“ („Melting of the Ruler“) редитеља Новљанина Ивана Салатића, у продукцији Меандер Филма, подржана је од стране фонда Еуримаж износом од 170 000 еура.

Салатићев нови пројекат је неисторијски филм инспирисан црногорским брдима која су, у 19. вијеку, иако окружена Турцима, била једина слободна територија на Балкану. „Отапање владара“ је филм о овом и другим медитеранским просторима, о „племенитом дивљаку“ и његовом односу са западним свијетом.

Ово је други Салатићев дугометражни играни филм који је тренутно у фази развоја. Пројекат је претходно добио подршку на конкурсу Филмског центра Црне Горе, Филмског центра Србије, Хрватског аудиовизуелног центра и Министарства културе Италије.

Продуценти пројекта испред црногорске компаније Меандер Филм су Јелена Ангеловски и Душан Касалица. Италијански копродуцент је Инес Васиљевић (Nightswim), а српски копродуценти, испред компаније Non-Aligned Films су Стефан Иванчић, Драгана Јововић, Огњен Главонић, док је хрватски копродуцент Тена Гојић испред Динариди Филма.

Еуримаж је овог пута, уз Салатићев филм “Отапање владара”, подржао још 23 европске копродукције.

Фото: Филмски центар Црне Горе

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here