Фешта од мимозе, рибе и вина – никад више гостију

Поворка мажоретки, тромбоњера, кловнова, Градске музике Херцег Нови и Мјесне музике Ђеновић кренула је испред Мјесне заједнице Кумбор, прошла кроз Портонови и наставила дефиле кроз Ђеновиће. Очекују долазак у Баошић гдје ће испред Дома културе бити одржан централни програм.

На 12 ватри се пржи риба, дијеле се граничице мимозе и наздравља уз капљицу вина и пива.

Расположени гости и вриједне домаћице употпуњују атмосферу која одише у духу празника, медитеранском, бокешком стилу.

Гошће из Новог Сада су презадовољне. Једна од њих Ана Марија Калуђеровић преноси утиске:

– Радује нас што смо на овом лијепом фестивалу. Изванредан је дан, одлична организација, пуно свијета, лијепих утисака, дивног дружења. Почашћени смо вином и рибом. Одушевљене смо и све смо сликале. Сјајан је провод. Први пут смо на овом фестивалу и доћи ћемо поново а нашој Агенцији из Инђије са којом смо дошли препоручујемо да се бави само овим фестивалом. Били смо и на отварању гдје смо се лијепо провели уз пјесме Халида Бешлића, прича између осталог, гошћа из Новог Сада, преносећи утиске и осталих из екипе.

Пред Домом културе у Баошићу  наступа Стари капетан, а од 12 часова на сцену ступа Трио гушти.

Посјећеност Фешти је више него очекивана, казао је предсједник Мјесне заједнице Баошић Ђуро Цвјетковић:

Ђуро Цвјетковић

– Обзиром да су сви гости задовољни, задовољан сам и ја. За ову фешту повећали смо залихе вина, рибе за 50 одсто. На 12 ватри је пржена риба. Обезбиједили смо 1 500 кг рибе. Од Плантажа смо добили 200 литара вина а ми смо докупили још 500 литара. Имамо 1 300 литара пива, што је донирала никшићка пивара. Вриједне домаћице из Баошића све су припремиле и од јутрос прже рибу. Желимо да угостимо све и да се послуже рибом, вином, да узму суву смокву или приганицу. Дуплирали смо и мимозу у односу на претходне године. Данас су Баошићи препуни, што показују и смјештајни капацитети. Тражи се кревет више, оцјењује Цвјетковић.

На Фешти је присутно и 150 полицајаца из  Међународне асоцијације полицајаца. Нашој репортерки Драгани Влаовић лијепе утиске преноси полицијски службеник из Сисачко – Осјечког центра Игор Ориовић.

– Дружимо се, лијепо смо се опустили. Ту су присутни полицајци из бивше државе. Први пут сам овдје. Из нашег клуба нас је 15. Утисци су феноменални. Многи од нас су одмах са посла кренули на пут да би дошли на ову фешту и дружење, а сутра нас чека повратак до свог мјеста које је удаљено 800 километара, истиче он.

Поворка мажоретки, тромбоњера, Градске музике, Мјесне музике Ђеновић стигла је до Баошића. Традиционална смотра свих извођача испред Дома културе у Баошићу. У згради је смјештен новинарски центар и пријем за бројне званице, које су уприличили домаћини, предсједник Општине са сарадницима, Мјесна заједница и други.

Фешти су присуствовали и чланови Извиђачког одреда Јабланица, који учествују на Међународном сусрету извиђача, у организацији Одреда извиђача Орјен из Херцег Новог.

Старјешина Извиђачког одреда Бранислав Манигода истиче да је организација на нивоу и да препоручује свима да дођу на Празник мимозе:

– Сви би требали да изаберу неки програм и дођу у Херцег Нови јер је атмосфера дивна. Наша екипа је одушевљена. Први пут сам овдје, а неки су раније долазили. Дошле су колеге из Тешња, Добоја, Немиле, из Зенице, цијела је Босна дошла. Били смо синоћ на концерту. Ми волимо Халида – Халид је наш! Уклопили смо се у програм који организује Одред извиђача. Послијеподне имаћемо извиђачко такмичење, каже он.

Добру атмосферу и лијепо вријеме многи су искористили да проведу на плажи.

Овом приликом није изостао ни пливач. Празник мимозе, иначе, најављује прољеће и почетак туристичке сезоне, а ако се суди по фешти и програмима празника жутом цвијету у част, ово љето ће на херцегновској ривијери бити рекордно.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here