Све спремно за Новску скалинаду, данас трче најмлађи

У организацији Триатлон клуба Херцег Нови у недељу, 17. фебруара са почетком у 10 часова одржава се јубиларна, 10. Новска скалинада која ће окупити око 200 такмичара из Црне Горе и свијета.

Триатлонац, Лука Чупић подсјећа да је старт на Шкверу а циљ тврђава Шпањола а на тој стази такмичари ће претрчати 646 скала.

Лука Чупић

-Рекорд стазе је 6 мин 22 секунди и држи га професионални атлетичар Кенијац Самуел Наибеи Киплимо. Обичним рекреативцима треба преко 10 минута да пређу ову стазу. Надамо се доброј борби у неколико старосних категорија. Ово је 10. јубиларно издање које смо подигли на један већи ниво, казао је Чупић за РТХН.

Данас у 15 часова почиње Мала скалинада а наши најмлађи суграђани ће трчати од Шквера до Трга Николе Ђурковића. Чупић каже да су се прије шест година одлучили да отворе такмичење за најмлађе.

-На том потезу је укупно 248 скала. И то је захтјевно, тако да уз помоћ родитеља наши најмлађи такмичари успију да изађу на Трг. Тамо их окријепимо, додијелимо дипломе и они понесу лијепе утиске. Идеја водиља нам је  да они заволе трчање уз скале, казао је Чупић.

Промотер овогодишње Скалинаде је једриличар, наш олимпијац, Миливој Дукић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here