ФАКУЛТЕТУ ПРИМЈЕЊЕНЕ ФИЗИОТЕРАПИЈЕ ПОТРЕБНА САНАЦИЈА ОБЈЕКТА И НОВА ОПРЕМА

Двије од три слушаонице на Факултету примјењене физиотерапије не могу бити коришћене када је киша због пропуштања крова. Дио опреме и учила је застарио, а недостаје и сопствени наставни кадар, наведено је у редовном годишњем извјештају ове високообразовне институције који ће сутра бити пред одборницима локалног парламента у оквиру извјештаја о стању у васпитно образовним установама у Херцег Новом.

Како наводе са Факултета примјењене физиотерапије који је дио Медицинског факултета Универзитета Црне Горе, због дотрајалости објекта у којем се одвија настава, а услијед прокишњавања крова, у периоду падавина двије од три слушаонице су привремено неупотребљиве. Дио учила и опреме у кабинетима за практичну наставу је застарио и неопходно је иновирање, а исти случај је и са другом опремом за наставу као што су пројектори, рачунари, штампачи и слично.

Организација наставе је отежана јер недостаје сопствени наставни кадар што условљава да велики број предавача путује.

Због недостатка финансијских средстава за путовање, евидентан је и проблем у извођењу практичне наставе коју студенти обављају у болници у Рисну као и тамошњем Дому старих.

Интересовање студената за овај студијски програм је сваке године велико и предвиђених 45 мјеста буде попуњено у првом уписном року. На специјалистичким студијама ове године  је девет студената док се очекује и лиценца за организацију мастер програма за наредну годину.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here