Европски тим за Херцег Нови: Кад се мирис у Мељине врати

Европски тим за Херцег Нови упутио је саопштење у којем наводе.

-Сезона, мада је ове године по процјенама угоститеља и хотелијера закаснила, ипак је почела прерано за потпуно неприпремљен Херцег Нови. Дјелатност коју називамо приоритетном, обавља се стихијски, без плана и идеје, већ годинама. Ипак, ову 2023. дочекујемо рекордно неорганизовано, а она тече спонтано и хаотично, вјероватно по принципу – биће некако.

Без икаквог валидног документа који би указао на то да су институције у граду разумјеле свој дио посла у овом периоду године, туристе са свих страна дочекује наша срамота – препуни контејнери чим пређу границе, бескрајне колоне и саобраћајни колапс, неконтролисана бука којом се позива на музичке наступе са барке, блокада од Баошића до трајекта…

Једино што је спремно дочекало сезону је – смрад колектора у Мељинама, који је ове године успјешно захватио и насеља прије и послије. Мјештани Мељина су имали само један начин да превазиђу смрад – да науче да живе са њим.

Оно што се „осјети“ и више од непријатних мириса из колектора је јавно призната немоћ директора Зарића који је у редовним циклусима излазио пред јавност и обећавао рјешење проблема, а да није претходно био у стању да направи План и програм рада предузећа. Тако је план за 2022. годину усвојен 28. децембра 2022. чиме је грубо прекршен Закон о комуналним дјелатностима. О низу других неправилности, увјерени смо да ће се изјаснити надлежне институције којима смо се обратили.

Неиздрживи смрад, који већ постаје дио трагичног имиџа иначе лијепог насеља Мељине и околине, симболично приказује и стање у локалној власти, која би одавно пала, да може ниже.

Када ћемо дочекати сезону онако како треба да је дочека туристички град? Када ће власт ставити приоритет на питања која се тичу града умјесто што се размахују тешким темама којима посебно нијесу дорасли? Када ће Херцег Нови бити макар елементарно уређен и организован, а заслужује и далеко више од тога? Неизвјесно – кад се мирис у Мељине врати, саопштено је из Клуба одборника “Европски тим за Херцег Нови“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here