Кампања „Кад пијем не возим“ обиљежава петнаест година  постојања

Кампања „Кад пијем не возим“, коју заједнички реализују Управа полиције и Пивара „Требјеса“, ове године обиљежава 15 година постојања. Ријеч је о једној од кампања са најдужим трајањем која, кроз друштвено-одговорни аспект, промовише важност савјесног конзумирања алкохола.

Тим поводом, Пивара „Требјеса“ уручила је Управи полиције пет савремених алкометара који ће допринијети још бољој техничкој опремљености службеника на терену. Поред тога, учесницима у саобраћају биће подијељени и промо материјали са поруком кампање као подсјетник на важност одговорног конзумирања алкохола.

Из Управе полиције наглашавају да је ова кампања у протеклим годинама имала ефекта на смањење броја возача који управљају возилима под дејством алкохола као и да је послала снажну поруку учесницима у саобраћају да буду одговорни приликом управљања својим возилима и уопште када учествују у саобраћају.

Марко Радусиновић из Сектора полиције опште надлежности искористио је прилику да се захвали Пивари „Требјеса“ на донираним алкометрима.

– Управа полиције ће и ове године са пуно ентузијазма учествовати у кампањи и пружити максималан допринос да њене поруке стигну до што више грађана наше земље”, закључио је Радусиновић.

Кампања, која има и нови визуелни идентитет трајаће до 16. септембра, а онима који су конзумирали алкохол, шаље јасну и директну поруку „Повуци ручну“.

Према ријечима Наталије Ђордан, менаџерке корпоративних комуникација Пиваре „Требјеса“ свака активност која има за циљ корјените промјене у друштву тражи истрајност и одлучност и укључивање свих релевантних фактора у друштву.

„Пивара Требјеса кроз партнерство са Управом полиције већ 15 година указује на важност континуираног бављења овом важном темом. Поред донације алкометара и активности на предстојећем музичком фестивалу Лаке фест-у, ове године ће кампања бити промовисана и кроз више различитих канала комуникације како би важна порука да алкохол и волан не иду заједно стигла до што већег броја возача. Као партнери, али и као грађани, захвални смо на великом доприносу Управе полиције која, кроз интензиван, свакодневни рад на терену, значајно доприноси подизању свијести о овом питању. И ове године смо на истом задатку и сигурни смо да ће низ превентивних и едукативних активности утицати на повећање степена одговорности свих учесника у саобраћају“, истакла је Ђордан.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here