ЕП: Ватерполо репрезентација Црне Горе петерцима побједила Француску

Фото: Пливачки ватерполо савез ЦГ

На старту Европског првенства у А групи у Дубровнику ватерполо репрезентација Црне Горе постигла је побједу послије драме, и петераца, против добре репрезентације Француске 20:19 (2:4, 2:1, 3:2, 3:3, 10:9).  Изабраници Владимири Гојковића су јурили резултат, док је противник у већем дијелу утакмице имао предност.

Послије првог вођства Црне Горе од 2:1 Французи су диктирали темпо игре док је селекција Црне Горе била врло лоша што су искорстили “галски пијетлови” и серијом 3:0 преко Крузије, Марзука и Бјорка повели 4:2.. Капитен Петар Тешановић једини је био на висини задатка у првом полувремену одбранио некадашњем репрезентивцу Црне Горе Крузији петерац. Владан Спаић је смањио резултат на 3:4.Марзуки је био стријелац за 5:3. Матковић је са два играча више смањио на 4:5.

Почетком треће четвртине , Матковић је још једном затресао мрежу Француза за 5:5. Недуго затим, услиједила је нова контра Црне Горе, а Мачић је погодио за 6:5. Крузија је донео изједначење, а Перковић погодио за 7:6. Томас Верну је донио ново изједначење 7:7. До краја ове четвртине , мреже су мировале. У последњем дијелу утакмице репрезентација Француска је у режији Томаса Вернуа који је на грушком базену пружио врхунску партију , још једним силовитим шутем погодио за предност од 8:7. Већ у следећем нападу Аверка је био прецизан  8:8. Крузија је савладао Тешановића за 9:8. Ситуација по Црну Гору је постала драматична после гола Ферстапена за 10:8.

У финишу регуларног дијела голман Тешановић држи своју репрезентацију у игру Матковић је смањио на 9:10, а Укропина је погодио за 10:10. Мреже су мировале до краја меча, па је услијдио дуги пенал рулет. Који је припао репрезентацији Црне Горе пошто је Тешановић одбранио петерац. Крузији а Укропина постигао погодак за два бода

Стријелци за Црну Гору и су: Душан Матковић три, Мирослав Перковић два, Канстантинс Аверка, Аљоша Мачић, Владо Попадић, Алекса Укропина, Владан Спаић по један. Петар Тешановић је имао 11 одбрана. Код Француске, Томас Верну је постигао четири, Уго Крузија три, Мехди Марзуки два и Бјорк гол.

Стријелци из петераца:Видовић,,Перковић,,Попадић,Бргуљан и Укропина по 2 за Црну Гору , а Верну 4,Живковић и Марзуки по 2 и Крузија један за Француску

У дерби сусрету ове групе у Дубровнику у првом колу Хрватска је побједила 14:12 репрезентацију Шпаније на петерце пошто је у регуларном дијелу резултат био 9:9.

Црна Гора се за два дана састаје са Шпанијом, док ће 8. јануара одмјерити снаге са Хрватском.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here