ЕП: ОДЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ ПРВОГ ДАНА ТАКМИЧЕЊА

фото: ВПС ЦГ

Црногорски пливачи Анђела Антуновић и Василије Андрић из „Јадрана“, Јована Куљача и Адо Гарговић из Будве, постигли су одличне резултате првог дана такмичења Европског првенства у малим базенима у Казању. Црногорску репрезентацију предводи тренер Данијела Ђикановић- Франета.

Лични рекорд поставила је Анђела Антуновић. Она је у дисциплини 50 краул поставила вријеме 27;91.

-Поставила сам лични рекорд у малом базену, и то на почетку сезоне, и морам бити јако задовољна. Очекујем још бољи резултат на 100 краул за два дана, казала је Анђела.

Јована Куљача је наступила у дисциплини 50 краул и поставила је вријеме 27;28 што је њен лични рекорд.

-Јако сам задовољна како сам отпливала на дебију на великим такмичењима. Лични рекорд на једном оваквом такмичењу ми само даје мотивацију за даље. И на осталим тркама ћу дати све од себе да дођем до што бољег резултата, поручила је Јована.

И Адо Гарговић стигао је до личног рекорда у дисциплини 50 леђно. Гарговић је трку завршио у времену 26;54.

-Поправио сам вријеме за скоро секунду, а за трку од 50 метара, то је велики прогрес. Прва трка на такмичењу је увијек битна и мотивисан сам да наставим даље још јаче, јасан је Гарговић.

Василије Андрић наступиће на 100 и 200 краул.

-Срећан сам што сам добио прилику да наступим на једном оваквом такмичењу, ово је прво велико такмичење за мене. Потрудићу се да отпливам своја најбоља времена, истакао је пливач „Јадрана“ Василије Андрић.

Задовољство након првог дана није крила ни Данијела Франета, национални тренер у ВПСЦГ.

-Први дан на Европском првенству у Казању за нас јако успјешан. Сви пливачи су отпливали своја најбоља времена и показали континуитет и већ на самом старту оправдали свој долазак. Поносна сам на њихово данашње издање. Сјајна је атмосфера и на прави начин представљају Црну Гору, истакла је Франета.

Такмичење, које је окупило више од 400 пливача из 40 земаља, траје до недеље, 7. новембра, квалификације су на програму сваког дана у 8:00 сати, а финални дио од 16:30.

Извор: ВПС Црне Горе

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here