ЕП: Црна Гора у четвртфиналу, и на СП у Дохи

Ватерполо репрезентација Црне Горе је вечерас у Загребу у осмини финала Првенства Европе побједила репрезентацију Њемачке 10:5 (3:1, 3:2, 4:1, 0:1)  изборивши четврфинале, али и визу за Свјетско првенство у Дохи (Катар) средином фебруара, која даје веће шансе да се избори наступ за Олимпијске игре у Паризу овога љета.

Осим почетног гола Њемачке преко Дениса Стрелецког, ривали нису били у прилици да угрозе Тешановића, касније Лазовића, јер је чета Владимира Гојковића, иако без кажњених Влада Попадића и Владана Спаића, наметнула свој ритам, повела 3:1, 6:3 и у трећој четвртини 4:1 и ријешила питање побједника. У последњој четвртини Црна Гора није постигла ни један гол, а Лазовић који је замјенио капитена Тешановића, примио је један погодак, али у дуелу гдје је Црна Гора била дупло боља није било дилеме ко ће у четвртфинале.

Стријелци за Црну Гору: Алекса Укропина три, Канстантин Аверка два, а по једном су се у стријелце уписали: Василије Радовић, Душан Матковић, Мирослав Перковић, Јован Вујовић и Марко Мршић. Петар Тешановић је имао пет, а Дејан Лазовић двије одбране.

За Њемачку је три гола постигао Денис Стрелецки, а два Зоран  Божић.

У четвртфиналу Петар Тешановић и саиграчи у петак играју са репрезентацијом Италије.

У другом вечерашњем сусрету осмине финала Србија је побједила Француску 14:10 и у четврфиналу је чека окршај са Мађарском. Сутра у осмини финала играју Грчка – Холандија  и Румунија – Грузија.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here