Електричну енергију неопходно рационално користити

Снажна енергетска криза праћена све већим недостатком енергије и вртоглавим растом цијена на тржишту, које тренутно достижу и невјероватних 510 € мегаватисати додатно отежавају ионако сложену енергетску ситуацију и у нашој земљи. Због тога веома је важно да се електрична енергија троши крајње рационално, како бисмо избјегли ситуацију у којој бисмо морали да прибјегавамо планским обуставама у испоруци енергије крајњим купцима из категорије “домаћинства”, саопштено је из Електорпривреде.

Упозоравају на озбиљан ризик да се, и поред довољно новца за увоз, потребне количине енергије неће моћи набавити на тржишту, стога још једном апелујeмо на грађане да својим одговорним понашањем и рационалном потрошњом електричне енегије допринесу успјешном рјешавању изузетно тешке ситуације у којој се, не својом кривицом, нашао енергетски сектор Црне Горе са озбиљним импликацијама на укупну економију државе.

Као озбиљна и друштвено одговорна компанија предузимамо све мјере и радње како бисмо избјегли увођење рестриктивних мјера у потрошњу, као и, евентуално, раст цијена електричне енергије за дистрибутивне потрошаче.

Одбор директора ЕПЦГ АД Никшић, почетком јула, донио је Одлуку о утврђивању попуста за електричну енергију дистрибутивним купцима за период од 1. јула до 30. септембра од 5 до 13 одсто на вриједност обрачунате активне електричне енергије и мрежних услуга. 

Подсјећамо, том одлуком, која је за основни циљ имала подстицање на штедњу електричне енергије, обухваћени су купци из категорије домаћинства, чланови Златног тима (13 одсто), као и остали редовни купци (5 одсто), који мјесечно троше мање од 500 KWh електричне енергије.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here