Еко башта у васпитној јединици Игало

Васпитна јединица вртића „Наша Радост“ у Игалу у сарадњи са секретаријатом за екологију и привредницима, добила је башту у којој ће узгајати органске производе, а које ће касније моћи да користе у својој исхрани. Ово је само једна од нихових  активности које се спороводе циљу повећања свијести дјеце о значају екологије.

Вртић у Игалу је једна од четири васпитне јединице чије двориште краси Еко башта. Према ријечима васпитачице Иване Дабовић Бановић пројекат подразумјева учешће дијеце у процесу развоја биљка, јер им се на тај начин подиже свијест о значају екологије и очувања зелених површина у нашем граду.

-То је нешто што се гаји од малих ногу, дјеца су жељна феноменалних и племенитих идеја, јер на њима свијет остаје. Морамо да улажемо у дјецу и да их подстичемо да свијет буде што зеленији уз еко активизам. То радимо у свим васпитним јединицама, екологија је наша мисија, звијезда водиља, казала је Дабовић Бановић.

Васпитна јединица Игало важи за еколошки центар, а вртић „Наша радост“ је дугогодишњи учесник Еколошке школе, наводи директорица Тамара Живановић, а за ову активност добили су двадесет садница које чине воће, поврће и зачинско биље.

-У овом случају смо се опредијелили за сарадњу са општином Херцег Нови и секретаријатом за екологију и енергетску ефикасност. Господин Исаковић нам је послао позив да учествујемо и нашли смо за сходно да приђемо пројекту са великим ентузијазмом. Ове године формираће башту у Игалу, а идуће ће обухватити и остала три вртића у Херцег Новом, закључила је Живановић.

Пројекат у виду донације помогла су локална предузећа.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here