Екипа Вал/Мељине повела трку за Регионалну лигу

Минулог викенда на зоговима у Мељинама, Топлој  и  јуче у Тивту одржан је један од два полуфинала Регионалне боћарске лиге за ову сезону. Екипа Вал/Мељине коју чине играчи два херцегновска прволигаша постигли су максималан успјех, побиједивши своје ривале у сва три сусрета.

На својим зоговима побиједили су екипе Метковића  и Илирске  Бистрице из Словеније  резултатима 18:8. Јуче у трећем колу у црногорском дербију  побиједили  су екипу Маина (Будва) 15:11. На зоговима на Топлој  у суботу  Маине су поражене од Илирске Бистрице 14:12 а побиједили су Метковић 23:3. Јуче  у Тивту Илирска Бистрица је побиједила Метковић 19:7, а овај сусрет се због воде на теренима на Топлој играо у затвореној дворани у Тивту.

У јучерашњем црногорском дербију било је занимљиво и неизвјесно, више од 6 сати игре. У штафети гости из Будве Илија Белан и турски интернационалац Али  Реџеп побиједили су домаће играче Јосипа Главинића и Дариа Шеровића резултатом 43:38; и једно  прецизно избијање припало је гостима гдје је капитен Маина Стефан Анђушић побиједио Богдана Сератлића 17:9.

У другој партији ове дисциплине Иван Галић био је успјешни од Илије Белана 11:10. У кругу  тријумф домаћих играча Ђуро Милановић је побиједио Стефана Анђушића 22:17, а Марко Луковић Илију Белана 23:22. У тројци је виђен потпуни тријумф боћара екипе Вал/Мељине гдје су Марко и Трипо Луковић и капитен Зоран Вучетић надиграли Ненада Ранковића Илију Дапчевића И Али Реџепа резултатом 13:2.

У брзинским дисциплинама Будвани су показали доминацију. Али Реџеп побиједио је Зорана Вучетића 37:31, а Стефан Анђушић био је бољи од Јосипа Главинића 37:35. У првом од три пара између Ивана Галића и Радована Бојановића против пара Томо Ранковић/ Илија Бела није било побједника и резултат је био 7:7. У дисциплини појединачно Јосип Главинић  тријумфовао  је против Рада  Зеца 12:2. У преостала два пара Радован Бојановић и Јосип Главинић  гдје је као резерва ушао и Богдан Сератлић поражени су од пара Илија Дапчевић и  Стефан Анђушић 8:4. У  трећем пару Иван Галић и Трипо Луковић домаћој екипи донијели су нова два поена  против Рада Зеца и Ненада Ранковића 13:10.

Након првог турнира у Херцег Новом  води Вал/Мељине са 9 бодова друга је је Илирска Бистрица са 6, треће Маине са 3 и  Метковићи без бодова.  На другом турниру у Илирској Бистрици  у октобру играју  Нови Београд, Пула, Постојна и Динара  (Земун) биће ривали боћарима Вал/Мељине  и осталим екипама које су минулог викенда гостовали у Херцег Новом. По завршетку овог турнира четири најбоље екипе играју завршницу боћарске лиге.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here