Дупла круна за ВК Младост из Бијеле

Ватерполисти Младости из Бијеле, дјечаци рођени 2012. године и млађи, освојили су Куп Црне Горе, након два узбудљива турнира.

Младост и Акватик Верде имали су исти број бодова на крају, по 13, али је Младост до трофеја дошла због боље гол разлике.

Први турнир завршнице одигран је у Бијелој од 21. до 23. јула.

На том турниру, Младост је остварила свих пет побједа  а у финалу је резултатом 8:5 савладала Акватик Верде.

Други турнир одигран је минулог викенда у Подгорици, а домаћин је био Акватик Верде, који је на свом базену, такође, остварио максималан скор.

Играчи  “Младости”  савладали су Будућност 11:5,  Приморац 6:5, а у полуфиналу је побијеђена Будва 7:6. Синоћ у  финалу Аквартик Верде је побједио 5:3 али захваљујући побједи на првом турниру  у Бијелој (8:5)  гол разлика је одлучила да шампионски пехар у Купу заврши у  витринама ПВК “Младост”.

Освајачи Купа су: Богдан  Вујадиновић,  Саво и Вук Кривокапић, Вук  Тројановић, Душан Илић, Војин Квестек, Љубомир Вујошевић, Ивона Желалић, Лука Вујовић, Немања Ашанин, Урош Деретић, Јово Јанда,  Немања Радовић,  Лука Боснић,  Јован Летић,  Никола Симовић,  Степан  Серов  и Богдан  Трипковић.  Тренери екипе су Мило  Желалић и  Горан Кривокапић.

Треће мјесто припало је екипи Будве са десет бодова, четврта је била Будућност са осам, пети Приморац са шест, шести Јадран са четири, а седми Никшић са два бода.

Тако је Младост комплетирала дуплу круну, јер је у мају прославила и титулу шампиона Црне Горе у овом узрасту, максималним скором од десет побједа. Друго мјесто припало је Акватик Вердеу.

На  турниру је  учествовала и екипа “Јадрана”  и постигла следеће резултате: Будва 7:14, Верде 5:12,  Никшић 11:3.  У утакмици за пето мјесто  екипа „Јадрана“ коју воде  Крсто  Симовић и  Душан  Ивановски је поражена  15:5 од Приморца.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here