Дукићеви резултати на понос града и државе

Предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић са сарадницима уприличуо је пријем за једриличара Миливоја Дукића, првог црногорског спортисту који је обезбиједио олимпијску норму и Предрага Вукчевића, предсједника Једриличарског клуба Југоле Гракалић Херцег Нови.

Катић је честитао Дукићу на континуираним врхунским резултатима у једриличарству и пожелио одличан наступ на Олимпијади.

-Дукић је остварио врхунски резултат на понос државе и града Херцег Новог. Његовим трудом, залагањем и упорношћу имамо обезбијеђену прву визу за Олимпијске игре у Француској. Херцег Нови је поносан на  Миливоја и резултате које постиже. Надамо се да ће са Олимпијских игара вратити са још бољим резултатом него претходних година, казао је Катић.

Општина Херцег Нови у претходном периоду помагала је рад спортиста и тако ће радити и у наредном периоду, казао је Катић.

-У овом циклусу Олимпијаде, такмичењима и припреми помоћи ћемо из буџета општине, што је додатни вјетар у леђа Миливоју да има безбрижне припреме, казао је Катић.

Миливој Дукић ће четврти пут у каријери учествовати на Олимијским играма. Након Лондона, Рија и Токија, на ред долази Париз. Захвалио је Општини на указаном повјерењу и разумјевању током свих ових година И честитао титулу Европског града спорта.

-Надам се да овом Олимпијском нормом, која је добила прави епилог у Аустралији, оправдали као град титулу Европског града спорта. Повјерење које нам указујете и разумјевање надам се да ће резултирати добрим резултатима током цијеле сезон, а прави епилог имати на Олимпијским играма у Паризу овог љета, казао је Дукић.

На Олимпијади у Паризу Дукић ће наступ имати на регатном пољу у Марсеју од 26. јула до 5.августа. У том периоду ће једрити десет квалификационих регата, а након тога најбољи  ће једрити за медаљу. Надамо се да ће наш Миливој наћи повољан вјетар и доједрити до високог пласмана на олимпијади.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here