ДРУЖЕЊЕ СА ПИСЦЕМ ДЕЈАНОМ АЛЕКСИЋЕМ У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

ФОТО: Писац и пјесник Дејан Алексић

Свјетски дан књиге за дјецу обиљежен је у Градској библиотеци и читаоници литерарним конкурсом, али и дружењем основаца са пјесником и писцем Дејаном Алексићем.

Конкурс је завршен 23. марта, а стручна комисија имала је десетак дана да изабере најбоље радове, прича за РТХН директорица Библиотеке Јасна Маслан.

– Дејан Алексић је био предсједник жирија. Организовали смо додјелу награда и похвала и дружење, односно радионицу коју је он водио – наводи она.

ФОТО: Директорица Градске библиотеке и читаонице Јасна Маслан

Обиљежавање Свјетског дана књиге за дјецу у Градској библиотеци започето је јуче, а настављено данас наступом Хане Ковачевић на виолини и радионицом коју води Алексић.

ФОТО: Наступ Хане Ковачевић на виолини

–  Програм смо подијелили у двије групе јер је одзв дјеце био велики, а тако је и Дејану било лакше да осмисли радионице прилагођене узрасту. Јуче су нам били учесници узраста од шестог до деветог разреда, а јутрос млађи – казала је Маслан.

У реализацији програма учествовале су библиотекарке Јелена Ђоновић и Бојана Вучуровић, које су уз писца Дејана Алексића чиниле и стручни жири за додјелу награда на литерарном конкурсу, чија је тема била стих Душка Радовића „Замислите, децо, једно велико море“, посвећена јубилеју 100 година од рођења овог великана дјечје књижевности.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here