Дружење са олимпијцима у ОШ ,,Илија Кишић“

Фото: Дан са олимпијцима у ОШ "Илија Кишић"

У организацији Црногорског олимпијског комитета, а уз подршку Министарсва просвјете, науке, културе и спорта, у ОШ ,,Илија  Кишић“ је одржан показни тренинг у оквиру пројекта ,,Дружење са олимпијцима“.

Циљ пројекта, који ће бити реализован у 24 основне школе у Црној Гори,  је истицање олимпијских вриједности, значај бављења спортом, као и промоција спорта уопште.

Инструктори показног тренинга Ања Распоповић и Велимир Влаховић анимирали су ученике петог и шестог разреда, а у томе су им помагали Марко Петковић, капитен репрезентације Црне Горе у ватерполу и капитен ВК ,,Јадран“, Анђела Антуновић, репрезентативка у пливању на Олимпијади у Токију, као и Слађана Мартиновић, рукометашица и рукометни тренер.

Тренингу су присуствовали  координатори пројекта  Борис Секуловић и Никола Ђуровић, чланови Црногорског олимпијског комитета. Школи је на дар уручено осам лопти за колективне спортове.

Ученици су уживали у спортским  активностима и дружењу са олимпијцима, нашим успјешним суграђанима, казала је директорица школе Снежана Мирковић.

– Радују ме овакви пројекти. Ови млади, успјешни људи данас су промовисали  спорт и образовање. Својим примјером су показали да се  најбољи резултати постижу када се ове двије активности удруже. Захвални смо Црногорском олимпијском комитету што је одабрао нашу школу да подржимо пројекат ,,Дружење са олимпијцима“. Иако живимо у граду са, можда, највише олимпијаца, ипак је лијепо када вас успјешни спортисти посјете, када са њима разговарате, када вам демонстирају вјежбе и раде их заједно са вама, истакла је директорица Мирковић.

Захвалницу за допринос и учешће у реализацији пројекта директорици Мирковић уручио је капитен Марко Петковић, прослављени ватерполиста ВК ,,Јадран“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here