Драгица Перовић Ивановић – Неприхватљиво скандирање навијача ФК Сутјеска

Предједнички избори 2023

Носилац изборне листе коалиција „Да. Ми можемо за грађанску Црну Гору“ Драгица Перовић Ивановић осврнула се на непримјерено скандирање навијача Сутјеске.

-Неприхватљиво скандирање навијача ФК Сутјеска синоћ у Подгорици – „Нож, жица, Подгорица“ још једна је потврда цивилизацијског суноврата у који тоне црногорско друштво и аларм за читаву заједницу да захтијева хитну реакцију институција. Полиција је морала реаговати већ синоћ и привести актере овог скандалозног скандирања. Држава и црногорско друштво, али и управа ФК Сутјеске и Фудбалски савез Црне Горе не смију игнорисати овакве фашисоидне изливе мржње.

Сви јавни актери морају осудити шовинистичке и националистичке испаде и захтијевати брзу реакцију институција. Неприхватљиво је да на овај фашистички испад одмах нијесу реаговали предсједник државе, премијер и надлежни министри.

Ћутањем подржавају изливе мржње који озбиљно пријете да угрозе грађански карактер Црне Горе и доприносе нетолеранцији и нестабилности у земљи. Говор мржње, нетолеранција, екстремизам постали су озбиљан друштвени проблем на који институције морају одговорити и прекинути са праксом некажњивости и маргинализовањем оваквих догађаја.

У Сребреници се догодио геноцид и црногорско друштво не смије бити равнодушно на било који покушај ревизионизма. Позивам надлежне да хитно идентификују и процесуирају одговорне за синоћно скандалозно скандирање. Позивам Министарство унутрашњих послова и Управу полиције да утврде зашто полиција није одмах реаговала и привела изгреднике.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here