ДПС Херцег Нови: Како је у Новоме исклизнуло 100.000,00 еура

Да је Херцег Нови постао град апсурда и играња са интелигенцијом цјелокупног друштва доказују посљедње изјаве око фамозног леденог тобогана у парку Бока, наводе у саопштењу из ОО ДПС Херцег Нови.

– Подсјетићемо да је ледени тобоган плаћен 98.000,00 еура + око 12.000,00 еура додатних трошкова, иако је реална вриједност закупа највише 30.000,00. Данас имамо задовољство оствареним приходом од 4.000,00 еура за 30 дана закупа.

Просто је невјероватно да из Агенције за развој и заштиту Орјена, који су добили на управљање ледени тобоган као врућ кестен, не крију задовољство, уз информацију да је њихових 7 запослених за 30 дана на тобогану зарадило 1.600,00 еура. По принципу „боље ишта него ништа“, јер ипак у Агенцији за развој и заштиту Орјена имају 17 запослених који не раде ништа, а годишње за плате и накнаде потроше готово 190.000,00 еура (по плану за 2024. годину), новца свих нас, драги Новљани.

Дакле, драги грађани, ледени тобоган коштао нас је (бачених) око 106.000,00 еура и није био никаква атракција, никоме.

Све ово пролази без одговорности у локалној власти само из једног разлога, локална власт у Херцег Новом никада није била нестабилнија, питање је и постоји ли већина потребна за рад. Због свега тога нема у најави ни сазивања сједнице Скупштине општине, нема припреме туристичке сезоне, нема ничега, мук.

Мук је и због неслагања око избора у мјесним заједницама, које Демократе покушавају држати у в.д. стању до локалних избора, иако су пробијени сви рокови и већина их је у конфликту интереса, сходно члану 3 Закона о спрјечавању корупције.

Уважени Новљани, можемо закључити да ова власт троши ваш новац неплански, функционише стихијски, готово сви уговори воде у минус, скупштинска већина и ИО ТО Херцег Нови аминовали су ледени тобоган.

Самозвано најстабилнија коалиција ипак се показала најнестабилнијом и најнеозбиљнијом до сада – наведено је у саопштењу Општинског одбора ДПС-а Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here