Изабран конзорцијум за израду идејног рјешења укрштања два аутопута и брзе саобраћајнице

Израду идејног рјешења укрштања ауто-пута Бар-Бољаре са Јадранско-јонским аутопутем и брзом саобраћајницом радиће компаније “ДБ Инжењеринг” из Београда, “МХМ-Пројект” из Новог Сада и подуговарач “Геопројект” из Подгорице, као најбољи понуђачи на тендеру који је крајем прошле године расписао “Монтепут”.

Како су “Вијестима” званично саопштили из “Монтепута” закључивање овог уговора у току. Тендер за укрштање је расписан 27. децембра прошле, и трајао је до 9. фебруара ове године, а према подацима система црногорских електронских јавних набавки (ЦеЈН) најповољнија понуда износи 149 500 еура, без ПДВ-а.

– Након истека рока за жалбу покренута је процедура закључивања уговора, па ће тај документ, кад буде потписан, јавности бити доступан на ЦеЈН-у. Важност тендера је изузетна јер његово расписивање има за циљ да се дефинишу јединствени коридори главних саобраћајних праваца, унапређујући тиме саобраћајну инфраструктуру као темељ економског развоја државе. Пројекат је веома важан за Црну Гору, јер представља кључни корак ка модернизацији и интеграцији саобраћајне мреже као дијела планираних европских коридора, истакли су из државног предузећа “Монтепут”.

Када је ријеч о тендеру за израду идејног рјешења преласка Бококоторског залива, који је “Монтепут” расписао 7. фебруара и који је вриједан 150 000 еура без ПДВ-а, из ове компаније су навели да до доношења одлуке не могу да достављају информације о поступку, осим оних које су објављене на ЦеЈН-у.

Ова брза саобраћајница ићи ће од границе са Хрватском преко залеђа Херцег Новог и Бококоторског залива до Будве. Почетак брзе саобраћајнице је у зони Дебелог бријега, затим преко залеђа Херцег Новог долази до Тивта или Котора, и везује се на дионицу чији је коридор јединствен од зоне Братешића ка Будви.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here