ДПС Херцег Нови: Хитној у Херцег Новом потребна хитна помоћ

Поводом ситуације у Служби за хитну медицинску помоћ у Херцег Новом, саопштење су упутили из ОО ДПС Херцег Нови.

– Здравствена заштита грађана мора бити приоритет сваке озбиљне власти. У Херцег Новом питање статуса болнице Мељине и потреба за њеним услугама грађанима и гостима са правом заокупира пажњу.

И док примарна здравствена заштита преко Дома здравља и амбуланти у већим мјесним заједницама чини одговарајући напор да обезбиједи квалитет потреба корисника, то се не може рећи за Хитну медицинску помоћ.

Док није била централизована на нивоу државе, Херцег Нови се могао похвалити квалитетном Хитном помоћи.

Данас, нажалост, то не можемо рећи. Љекари у Хитној помоћи раде у смјенама и по 48 сати, нема их довољно па често у ноћној смјени остаје само један, чиме се доводи у ризик здравље пацијената, било да је потребна интервенција на терену, било да неко затражи помоћ у просторијама Хитне помоћи.

Медицински техничари у Хитној помоћи Херцег Нови су на ивици издрживости због исцрпљујућих смјена и недовољног броја.

Посебна је тема возни парк са којим располаже Хитна помоћ у Херцег Новом. Често се своди на једно возило које је на ивици исправности, па у случају потребе, његово одсуство онемогућава било какву теренску интервенцију особља.

Да читава прича о Хитној помоћи у Херцег Новом, према информацијама са којима располажемо, буде још драматичнија, потрудили су се возачи. Тако умјесто возача запосленог у Хитној помоћи који одласком на боловање себи омогућава додатну зараду, уз добру вољу Дома здравља ангажују се њихови возачи.

Хитна помоћ у Херцег Новом заслужује посебну пажњу одговорних у локалној самоуправи. У непоколебљивом и непосредном наступу према руководству Хитне помоћи Црне Горе треба обезбиједити квалитетан рад ове службе, која ће стварно пружати сигурну здравствену заштиту грађанима и гостима Херцег Новог, кад им је њихова помоћ потребна –  наведено је у саопштењу Општинског одбора ДПС Херцег Нови.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here