ДПС Херцег Нови: Док је све у расулу, Демократе се смију

Из Општинског одбора Демократске партије социјалиста Херцег Нови упутили су саопштење у којем наводе:

И опет Демократе Херцег Новог. Мада их нигдје не спомињемо, они се јављају када год се говори о власти у локалној самоуправи Херцег Новог. И ако су далеко од самосталног вршења власти, сами себе проглашавају за већину која одлучује у Херцег Новом. Ако то не смета другим члановима коалиционе власти, нама је свеједно.

У сваком случају било би им паметно да престану ДПС-у спочитавати уништавање Херцег Новог јер су управо они, у овом или сличном облику, на власти од 2000. године. Дакле, имали су довољно времена да предузму законске радње за све што сматрају да је ДПС радио незаконито и непоштено.

Не знамо чиме то нашим саопштењима успијевамо да их насмијемо. Можда им је смијешно што се не одржавају сједнице Скупштине општине у складу са законом, или што је због комбинаторика и политичких калкулација у коалиционој власти Општина у расулу. Могуће да је и њима смијешно измишљање „Светостефанске повеље“, полтронски однос према једној вјерској заједници и претварање скупа те заједнице у „свечану академију“.

Сигурно им није смијешан извјештај ДРИ ни шта ће о њему рећи тужилаштво.

Покушај да се дискредитује ДРИ и њен координатор је очекивани потез освједочених манипулатора и мајстора обмана, што најбоље знају грађани Херцег Новог.

Нама је, не смијешно, него тужно и жалосно што свједочимо претварању Херцег Новог у паланку, како у њима драгој држави називају заосталу средину.

Жалосни смо што се по пјаци са сјетом прича о некадашњем Херцег Новом и животу у њему.

Жалосни смо што нам одлазе млади, школовани људи јер овдје не виде своју срећу.

О томе колико сте у посљедње двије године од када са својим партнерима вршите власт, уназадили Црну Гору, не желимо ни да говоримо. Мада, осјећамо и тек ћемо осјетити резултате те владавине и у Херцег Новом.

На сваки наш навод смислено и аргументовано реагујте, са тим немамо проблема. Проблеме имамо и ми и грађани Херцег Новог са вашим неодговорним и неозбиљним вршењем послова за које сте на изборима добили повјерење.

О томе говоримо у нашим обраћањима и на то се ви, како сами кажете, смијете, саопштено је из ОО ДПС Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here