ДОЖИВОТНИ ЗАТВОР ДЕЈАНУ ДАБОВИЋУ ЗБОГ УБИСТВА ДУШАНКЕ ЈОЦОВИЋ

Илустрација

Дејан Дабовић (30) из Херцег Новог, који је 26. децембра 2019. године у Новом Саду на свиреп начин убио бившу дјевојку Душанку Јоцовић (25), осуђен је данас у новосадском Вишем суду на доживотни затвор, саопштила је предсједница вијећа судија Ивана Јосифовић, преносе српски медији.

Судија је у претходном поступку изрекао ту казну након што су се на посљедњем рочишту вјештаци судске медицине и тим психијатара сагласили да је Дејан убио Душанку, нанијевши још низ повреда и убода, чиме је починио кривично дјело тешко убиство, пише Блиц.

На основу њиховог исказа замјеник јавог тужиоца напоменуо је у завршној ријечи да је доказано да је Дабовић “способан да схвати значај кривичног дјела који је починио на свиреп начин у жељи да јој врати зло са намјером”.

Према ријечима замјеника јавног тужиоца, очигледно је и да је Дабовић дуже вријеме планирао то кривично дјело, да је све то чинио без осјећања, свјестан патње коју дјевојка трпи, те да се код окривљеног није примијетило кајање у току цијелог главног претреса.

Дабовић је изнио одбрану почетком прошлог мјесеца, али није послије тога желио да одговара на питања суда, браниоца и тужиоца.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here