Дом здравља ХН: Интерна комисија о лажним ковид потврдама            

Дом здравља Херцег Нови

Нови менаџмент херцегновског Дома здравља затекао је, из претходног  периода, неријешен случај поднесених кривичних пријава против два медицинска техничара, који су оптужени, да су у вријеме епидемије коронавируса, наводно, фалсификовали ковид  потврде о вакцинацији.

 Како је за РТХН казао директор Дома здравља Херцег Нови, Алекса Ђекић образовали су интерну комисију која ће заузети став о овом питању.

– Приче о пријавама датирају из ранијег периода. Чињеница је да те кривичне пријаве добијају свој епилог и реализацију у садашњем периоду, на начин на који је то презентовано јавности. Присталица сам да би требало да будемо резервисани око свих изјава, које су ових дана упућене медијима и по питању службеника Дома здравља и по питању сваког грађанина Херцег Новог. Циљ је да се поштује основно право сваког човјека, начело пресумпције (претпоставке) невиности, да се људи не осуђују, прије него што суд  донесе коначну одлуку. У овом тренутку имамо јако добру сарадњу са Управом полиције,  у том дијелу смо оперативни и у сваком случају имамо подршку ресорног Министарства здравља. На захтјеве других државних органа изаћемо у сусрет у мјери, који закон дозвољава. Сваки човјек има право да заштити свој правни интерес уколико сматра да је повријеђен према свима, па и новинарској професији, оцијенио је Ђекић.

Он је додао да је из периода ковид кризе, документација јако обимна. Управа полиција и надлежно тужилаштво су добили колико је било могуће, дио документације, у сарадњи са претходним менаџментом:

– Постоји одређена документација, коју још прикупљамо. Образовали смо интерну комисију у склопу Дома здравља, која ће изаћи са ставом о том процесу и коју ће, ако буде постојао дио документације, која није у том периоду прикупљена – доставити Управи полиције. Ми ћемо све што је наша законска обавеза испоштовати и оно што у овом тренутку имамо, доставити надлежним органима на даље поступање, навео је Ђекић.

Из Управе полиције су, како преносе Вијести, потврдили да су кривичне пријаве поднијели против два медицинска техничара из херцегновског Дома здравља.

-Основно државно тужилаштво у Херцег Новом формирало је предмет поводом кривичне пријаве Управе полиције Центар безбједности Херцег Нови против два лица због кривичног дјела фалсификовање службене исправе из чл. 414 KЗ ЦГ. Поступак је у фази извиђаја, одговорили су “Вијестима”.

И РТХН је у сриједу, 11. јануара, упутио питања ОДТ у Херцег Новом и очекујемо одговоре.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here