Договорена интензивнија сарадња у области туризма између Црне Горе и Азербејџана

Директорица Националне туристичке организације Црне Горе Ана Трипковић Марковић са сарадницима одржала је састанак са представницима Удружења туристичких агенција Азербејџана у циљу успостављања ефикасног оквира сарадње у туризму између Црне Горе и Азербејџана.
Имајући у виду потенцијал за развој туризма, те пресудан допринос туристичких односа у обије земље, организован је састанак којем су, поред представника НТО ЦГ и Удружења туристичких агенција Азербејџана, присуствовали представници Културно-економског центра Азербејџана, Привредне коморе Црне Горе, Удружења хотелијера, као и представник туристичке агенције Адриатиц Цонциерге Монтенегро.
На састанку је договорено успостављање сарадње између НТО ЦГ и Удружења туристичких агенција Азербејџана, те се разматра и потписивања меморандума. Такође, договорени су наредни кораци у сарадњи, као што је организација студијских група медија и инфлуенсера, као и друге промотивне активности које ће подићи визибилност дестинације на овом тржишту. Током састанка поменуто је и потписивање меморандума између асоцијације хотела Црне Горе и Азербејџана, као и онлине укључивање азербејџанске туристичке привреде током сљедеће сједнице Одбора за туризам и угоститељство Привредне коморе Црне Горе.
На састанку је поменуто да ће током љетње туристичке сезоне 2022. године азербејџанска национална авио компанија имати директне чартер летове на релацији Тиват-Баку.
Удружење туристичких агенција Азербејџана је основано 2019. године с циљем унапређења сарадње између туристичких агенција у Азербејџану, сарадње приватног и јавног сектора, доступности туристичких информација, изградње капацитета и управљања квалитетом туристичких услуга. Тренутно броји 113 чланова, представника квалификованих и сертификованих туристичких агенција у Азербејџану, са сталном тенденцијом раста броја чланова. Удружење је партнер је са Државном агенцијом за туризам, Туристичким бироом Азербејџана, Удружењем турских туристичких агецнија (ТУРСАБ), компанијом Туркиш Ерлајнз, Бута Ервејс и другима, а од скоро и придружени члан Свјетске туристичке организације Уједињених нација.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here