Дођите на протест за спас Болнице Мељине

Протест за спас Болнице Мељине: Фото - архив РТХН

На граничном прелазу Дебели бријег у 11 сати почеће протест под називом „Сви заједно за спас болнице“, односно двочасовна блокада саобраћаја.

Из локалне управе позивају све Новљане и Новљанке да се прикључе протестном окупљању, како би се сви заједно заузели за опстанак Болнице и њено хитно увођење у систем јавног здравства.

Обезбјеђен је бесплатан превоз, а аутобуси ће полазити са три локације: у Бијелој – са „Панораме” у 10:15, у Зеленици – код луке у 10:30 и у Херцег Новом – са главне аутобуске станице у 10:30 сати.

Представници локалне законодавне и извршне власти ће заједно са грађанима опет блокирати Гранични прелаз Дебели бријег, овог пута на два сата, како би послали поруку да Херцег Нови и његови грађани неће дозволити затварање Болнице Мељине.

Организација протеста са циљем блокирања граничних прелаза у случају да не буде ријешено питање ПЗУ „Општа болница Мељине“ један је од закључака који су једногласно подржани на десетој редовној сједници Скупштине општине Херцег Нови, а тичу се опстанка и функционисања ове здравствене установе, подсјећају из Општине Херцег Нови.

Болница Мељине овог мјесеца остала је без гријања и топле воде, као и основних средстава за рад, а и стручни кадар се полако осипа, јер је одјељење напустила ОРЛ специјалиста, др Зорица Гламочанин. Радници до овога јутра нису примили плату за октобар.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here