Добра посјета за вријеме празника, наставак туристичке промоције ускорo у Београду

Током првомајских празника у Херцег Новом је, према подацима локалне Туристичке организације, боравило преко 11 хиљада гостију, што је скоро дупло више него прошле године.

Како за РТХН прича Бојана Живковић из ТО Херцег Нови, око осам хиљада гостију бирало је хотелски смјештај, остали су се углавном одлучивали за приватни.

Бојана Живковић, ТО Херцег Нови

– Када је ријеч о структури, највише гостију нам је из региона, каније бројимо госте и њавише из Њемачке, али и Пољске, Француске, као и Велике Британије, па се надамо да ће тренд раста долазака бити настављен и у наредном периоду. Оно што је допринијело већој посјећености нашем граду јесте лијепо вријеме, прије свега, али и 26 отврених хотела у Херцег Новом – наводи она.

У ТО вјерују да су добру посјету условили и квалитетни програми које су организовали, попут занимљиве поставке диносауруса, организована у сарадњи са Дино парком са Златибора.

– Према нашим процјенама, око осам хиљада малишана са родитељима посјетило је Дино парк у Парку Боке. Ту су били укључени и вртић и школе, ако из нашег, тако и из осталих градова Црне Горе. Такође, ТО херцег Нови, у сарадњи са Секретаријатом за културу и образовање, организовала је за васкршње празнике манифестацију „Радост и нада у срцу нашег града”, па се надамо да су и манифестације привукле велики број посјетилаца у наш град – казала је Живковић.

Промоција туристичке понуде за љетњу сезону, након Сајма у Бијељини, биће настављена у Београду и на Златибору, информисала је Живковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here