Служба за инспекцијске послове појачава надзор у зони морског добра

Фото: Служба за инспекцијске послове ОХН

Велики број туриста током празничних дана у Херцег Новом условио је и повећане активности градских служби, а повећан је и број позива кол центру Општине. Од 200 позива у минулих седам дана, Служба за инспекцијске послове запримила је 37.

Како за РТХН информише замјеник начелнице Службе, Дарко Класић, позиви су се најчешће односили на интерне проблеме у стамбеним зградама у којима је доста нерезидентних власника, док су службеници били ангажовани и на контроли мирујућег саобраћаја.

Дарко Класић, замјеник начелнице Службе за инспекцијске послове

– Цурење воде најчешчи је проблем због којег су грађани звали Службу и наше су екипе редовно излазиле на терен. Што се тиче саобраћаја, имали смо појачану контролу специјалног возила паук и Комуналне полиције и Службе за инспекцијске послове у смислу контроле непрописно паркираних возила. Можемо рећи да је све протекло без већих потешкоћа – наводи он.

Припадници Служне редовно контролишу точење алкохолних пића малољетним особама у угоститељским објектима.

– Могу са задовољством рећи да нисмо уочили ни једну неправилност. Што се тиче точења алкохола, није било уочено да се точи малољетницима, што је из оквира контроле Службе за инспекцијске послове. Полиција је проводила контроле из њихове надлежности, али нама је драго што угоститељ воде рачуна да малољетна лица не улазе, а посебно, ако улазе, да не конзумирају алкохолна пића – истиче Класић.

Током љетње сезоне локале у зони морског добра Служба ће контролисати у сарадњи са припадницима Полиције и Комуналне полиције, а акценат ће бити на привременим објeктима, односно угоститељским терасама, које власници вeћ сада покушавају да прошире мимо законски одобрeног простора.

– Сто више, метар тамо или вамо, можемо да разумијемо, али закон не може. Могу се проширити тачно колико им је предвиђено и дозвољено. Такође, наставићемо и са контролама ванпијачне продаје, како је називамо. Она се највише фокусира на шеталиште, како на ривијери, тако и у дијелу Шквера и Игала – најавио је Класић.

Овај проблем је већ сада евидентан, како прича Класић, па су припадници тренутно Службе ангажовани на сузбијању ове врсте послова.

Тиватска Општина усвојила је одлуку према којој је од ове љетње сезоне у овом граду забрањено ходати у купаћим костимима, такве иницијативе у Херцег Новом за сада, како информише Класић, нема.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here