Добар одзив акцији “Солидарност на дјелу”  

Грађани Херцег Новог традиционално учествују у свим хуманитарним акцијама. Тако се показало и данас у акцији под слоганом „Ваше мало је некоме пуно”, коју организује Црвени крст Херцег Нови у прикупљању помоћи за социјално угрожено становништво. У мегамаркетима „HD Laković“, „Воли“ и „Идеа“ организовани су пунктови за прикупљање помоћи.

Нажалост, све је више лица која су у стању социјалне потребе, лица којима је потребна помоћ у виду хране, хигијене, љекова, кућних потрепштина и разних артикала, тако  да се акција одвија у сарадњи са великим трговинским ланцима.  

Екипа РТХН посјетила је два пункта у мегамаркетима у Игалу и наишла на расположену екипу волонтерки Црвеног крста,  које су задовољне одзивом на акцију. 

Младе волонтерке Црвеног крста

Младе волонтерке из ОШ Дашо Павичић дијеле флајере и прикупљају донације наших суграђана.

Ваше мало, некоме пуно!

Волонтерке су задовољне и кажу да неки суграђани донирају и пуна колица животних намирница и хигијенских средстава.

Волонтерка Црвеног крста Јелена Раичевић Јакшић потврдила је да је дивно што се наши суграђани одазивају на ове акције. Позвала је да се укључе и у друге акције које се организују, као што је акција прикупљања пакетића за дјецу из социјално угрожених породица.

– Циљ је да прикупимо 200 пакетића у Херцег Новом, а позвали смо и фирме да се укључе у ову акцију. Наши суграђани  полажу испит из хуманости и у разним тешким временима, а ово су тешка времена за све, и увијек знају да одвоје мало, које неком пуно значи, напомиње она.   

У овој акцији циљ је прикупљање хране и средстава за хигијену за социјално угрожене суграђане: старија лица, лица са инвалидитетом, породице без примања и све друге у стању потребе. Акција траје до 20:00 сати, а волонтери Црвеног крста ће грађанима објашњавати на који начин могу да помогну.

-Волонтери су распоређени у “HDL”-у Суторина, “Волију” Суторина и објекту “Idea Cash and Carry” Зеленика како би дали све потребне информације на који начин можете помоћи и укључити се у акцију, донирајући основне животне намирнице: уље, шећер, тјестенину, конзервирану храну, инстант супе, као и хигијенске артикле,  кажу  из Oпштинске организације Црвеног крста Херцег Нови, уз позив свима који су у могућности да подрже акцију.

Сва прикупљена помоћ биће подијељена најугроженијим породицама, наводе из Црвеног крста, апелујући на хуманост и солидарност према онима којима наше мало може бити пуно.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here