До краја године тендер за санацију клизишта Канли куле

Управа за капиталне пројекте је започела припрему тендерске документације за избор најповољнијег извођача радова и стручни надзор за санацију клизишта Канли куле, након достављања ревидованог главног пројекта почетком новембра 2022. године.

Како је наведено у одговорима на питања редакције Радио телевизије Херцег Нови, расписивање тендера јавног позива планирано је до краја године.

Влада Црне Горе је преусмјерила 151 хиљаду еура у оквиру капиталног буџета Управе за капиталне пројекте за 2022. годину за израду пројекта реконструкције Канли куле.

У циљу санације клизишта око Канли куле, а потом и саме тврђаве, прошле године завршени су истражни радови у Старом граду у оквиру којих је урађено 12 бушотина. Санација клизишта је први дио великог пројекта санације тврђаве Канли кула, започетог прије пет година.

Пројект санације клизишта у ширем захвату Канли куле израдила је никшићка фирма Геотехника Монтенегро за 220 хиљада еура, а ревизију подгоричка „Civil engineer“ за 27.600.

1 COMMENT

  1. Ма није спорна баш та (источна) страна јер није било неких већих помјерања ту већ деценијама него ЈУЖНА, према старом прилазу скалама које воде са Белависте, и стамбеним објектима испод Куле који су реално угрожени а гдје никшићка фирма није могла, из оправданих разлога, поставити своју опрему за бушотине … И?? Што ћемо сад??

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here