ЖОК Херцег Нови наставља пут ка европској елити

Фото: Архива клуба

Женска одбојка у Херцег Новом игра се већ 15 година, када је тренер Сања Јововић стартовала са ЖОК Херцег Нови. Пар година касније појавила се Бранка Обрадовић и Албатрос, па је у граду ватерпола, када је ријеч о женском спорту, уз кошарку одбојка постала без премца.

Од прошле године, уласком привредника и познатог рукометног стручњака Мостарца Милана Иванишевића, почело је стварање моћног ЖОК Херцег Нови, који у овој одлазећој 2022. години није изгубио ни један сет. Прошетао се у првом дијелу године Другом лигом, а ове јесени потврдио квалитет у Супер лиги Црне Горе.

Афирмацију клуба подржао је и Одбојкашки Савез Црне Горе, који је екипу Милорада Крунића, уједно и селектора репрезентације Црне Горе, пријавио за јако клупско такмичење Челенџер куп. У првом колу, у два меча максималним резултом, побјеђен је норвешки Тромзо.

Пред екипом је сада нови европски изазов, против белгијског Астерикса из Беверена. Први меч 1/16 финала је вечерас у Спортском центру Игало, у 20 сати.

Сусрет за навијаче, за подвиг, за историју. Пут ка европскоj елити. Биће наравно тешко, потребна је и срећа јер без ње се не може. Тренер Милорад Крунић сматра да ће против Белгијанки бити потребно пуно више од онога што екипа пружа у домаћим такмичењима.

– Долази нам екипа која је годинама на евро сцени, за разлику од нас који смо дебитанти. Морамо пружити 150 одсто могућности у сваком елементу, да бисмо побиједили. Да би тако било, даћемо све од себе – обећава он.

Милорад Крунић, тренер ЖОК Херцег Нови

Татјана Бокан и нова чланица Словенка Сара Најдич, прича Крунић, искусне су играчице и праве вође, ту су и остале дјевојке јер одбојка није индивидуална игра. Истиче да има доста видео материјала екипе из Белгије.

– То је једна добра, организована екипа, дуго на окупу, са истим тренером од 2006. године. Ријеч је о репродуктивном центру репрезентације, гдје доводе све најбоље из белгијске лиге и ту их припремају. Али ми се не плашимо. Ове двије утакмице  су утакмице  истине. И вјерујем да овај мој  тим може до циља. Рачун је јасан и нама ниша осим побједе  не  одговара. Успјех би била свака побједа, прижељујемо рецимо 3:1, која би нам дала веће шансе за реванш 21. децембра у гостима, а не би одбили ни побједу 3:2. Требаће одигати најбољу утакмицу ове године за успјех – каже пред меч сезоне  Крунић.

Наглашава да даљи распоред такмичења, ако би било успјеха у двомечу против Астерикса, са Гркињама и Румункама био знатно лакши. Иако је због завршнице СП у фудбалу у Катару и утакмице Хрватска-Аргентина незгодан термин, у клубу се надају да ће љубитељи одбокје и навијачу испунити вечерас трибине Спортског центра Игало.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here