До 15. августа забавни и едукативни програми за најмлађе испред старе фазе Института

Љетњи фестивал књиге за дјецу и младе отворен је синоћ испред Друге фазе Института Игало. До 15. августа у 20 часова сваке вечери биће организован забавни и едукативни програм за најмлађе, а и отворен штанд са књигама за дјецу.

Предсједник Скупштине општине Херцег Нови Иван Отовић, на отварању фестивала казао је да вјерује да ће фестивал постати традиционалан, јер је једини овакве врсте у Црној Гори.

-Изузетно ми је драго што смо спојили књижевност и дјецу. Ово је феставал у чијем фокусу је дјечија књижевност, а уз  то што ћете моћи да прочитате и упознате писце, важно је да у овом савременом добу дјеца на вријеме да заволе књигу. Вјерујем да догађаји попут овога ће допринијети томе да дјеца читају и науче да у писаној ријечи могу доста тога да виде, подстакну машту и буду људи који на најбољи начин поимају свијет око себе. Њемачки књижевник Гете је казао да „највећи људи остају дјеца, поручио је Отовић и заједно са дјечаком Новаком отворио фестивал.

Након отварања представљена је поезија за дјецу Мирјане Булатовић, која је истакла да је писање за дјецу радост стварања.

-Кад пишете за одрасле то је радост растерећења, а овдје је права радост јер се играте, ваш ум је разигран. То је оно исто животно искуство сервирано на ниском сточићу за дјецу.

Љетњи фестивал књиге за дјецу и младе организују Удружење издавача и књижара Црне Горе, Градска библиотека и читаоница Херцег Нови и Институт Игало, уз подршку Туристичке организације и општине Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here