ДНЕВНИ ЦЕНТАР ПРОШИРУЈЕ УСЛУГЕ НА КОРИСНИКЕ СТАРИЈЕ ОД 27 ГОДИНА

Иницијатива да особе старије од 27 година са сметњама и тешкоћама у развоју имају организован боравак у оквиру Дневног центра, ускоро би требала бити реализована. Буџетом општине Херцег Нови за доградњу објекта је планирано 70 хиљада, док је из државног буџета опредјељено 200 хиљада еура.

Како је казала потпредсједница општине Херцег Нови Весна Самарџић, захтјев за УТ услове доградње објекта од око 100м2 је издат, а почетак пројектовања очекују одмах послије Нове године.

-План је да током године објекат Дневног центра буде дограђен и на тај начин ћемо моћи да заокружимо и комплетну процедуру око трансформације ове установе, у дневни боравак 27+, казала је Самарџић.

Директорица Дневног центра Драгица Косић је задовољна динамиком рјешавања проблема за кориснике старије од 27 година.

-Желим да се захвалим свима који су разумјели овај потребу корисника 27+ за наставком коришћења наших услуга, посланицима Скупштине Црне Горе, који су дали амандмане да се промјени закон што се тиче смјештаја за старије кориснике као и партиципације родитеља, што је веома битно, рекла је Косић.

Нове просторије за кориснике старије од 27 година биле би надограђене уз постојећи Дневни центар који је ове године отворен у Суторини.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here