КОРОНА И МЈЕРЕ ПРЕПОЛОВИЛЕ ПРОМЕТ НА АУТОБУСКОЈ СТАНИЦИ

За двије године колико траје епидемија корона вируса, пословање и промет на главној аутобуској станици у Херцег Новом  је смањен и до 60%. Сезона и постсезона, иако боље него претходне године, неупоредиво су слабије од 2019., а примјетан је и мањи број странаца.

То је за РТХН рекао информатор–биљетар на главној ауобуској станици Лука Стевовић, а како је додао нешто је боља ситуација за вријеме празника, када услуже 50 до 100 путника у три смјене.

-Највише је интересовања за Београд, Нови Сад, док су поласци за Босну и Херцеговину и Хрватску занемарљиви у односу на претходне године, казао је он.

И током године путници највише бирају градове у региону.

-Најактуелније дестинације су Београд, Нови Сад, Ниш, затим Требиње, Мостар, Бањалука, Сарајево, током сезоне Дубровник. Када је ријеч о домаћем тржишту, највише полазака имамо за Котор, Будву и Подгорицу, рекао је Стевовић.

Путницима је олакшана куповина карата путем онлајн платформе, али како додаје Стевовић, није заживјела међу црногорским грађанима, па ту услугу користе углавном страни туристи.    

2 COMMENTS

  1. E nije korona nego bezobrazluk i peronska neusluga koja kosta 2€. E prije cu platiti taxi da me odveze do Risna, da putujem iz Risna, nego njima dati ta 2€. Pa neka mi je skuplje, ali lopovi da uzmu 2€, e ne moze. Cetiri hleba su 2e, sirotinja nema ni za hleb, a oni nasli da se sile. Posebno ako imaju djecu studente, skuplja peronska nego sama karta. Sramota.

  2. I na drugim stanicama se peronska placa 2 eura. Cisto sumnjam da bi taxista naplatio 2 eura do Risna jer su njihove tarife skuplje.
    Tako da ako bi ste htjeli da pristupite na perone u obavezi ste da platite 1 euro za ulaz. Tako je na svakoj stanici u CG.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here