Ђукановић: Наша д‌јеца ће живјети боље од нас, ако у нед‌јељу будемо паметни и одговорни

Предсједнички избори – Политички маркетинг

У самој завршници предизборне кампање, кандидат ДПС-а на овим изборима Мило Ђукановић сусрео се са запосленима у здравственом систему Црне Горе.  

Он је здравственим радницима захвалио на томе што свих ових година дијеле заједничку бригу у једној најважнијој д‌јелатности у Црној Гори – у заштити здравља наших људи.Говорећи о изборима предсједник Ђукановић је казао да на њима одлучујемо о најважнијем питању за будућност нашег потомства.Вјерујем да сам током кампање успио да људима представим о чему одлучујемо и вјерујем да су људи у Црној Гори промишљени, мудри. Моје искуство са људима је такво, кад год је било “стани-пани” у Црној Гори људи су паметно одлучили. Слиједили су неку политику коју можда у том тренутку нијесу најбоље разумјели. Ја сам сигуран да макар 70% 1999. године није разумјела мој став да нећемо да ратујемо. Сигуран сам да 70% није разумјело, а сигуран сам да је годину дана касније 70% било захвално због тога што нијесмо ратовали. Према томе морате преузимати одговорност на себе да доносите одлуке које су ризичне, које већина у том тренутку не разумије”, саопштио је Ђукановић и додао да је управо то разлика између некога ко је државник и некога ко је неодговорни политичар.

Политичар углавном трчи за оним што је очекивање јавног мјења. Државник креира јавно мњење и он покушава да мијења оно што су неке предрасуде које оптерећују јавно мњење. Тако сам водио политику, тако ћу наставити да водим, бескомпромисно. Уосталом касно ми је да се мијењам у ово доба”, поручио је он. У посљених двије и по године добили смо једну другачију понуду на политичкој сцени. Ми смо прије свега људи демократске оријентације, дио европске демократске културе која подразумијева смјењивост власти.

Послије тридесет година наше власти други су дошли на власт и обезбиједили смо неометану транзицију. Хајде запитајмо се сви да ли данас ми као људи живимо боље него што су живјели наши родитељи. Да, сви ћемо рећи да. Да ли ја реална претпоставка да ће наша д‌јеца живјети боље од нас – да, ако ми будемо паметни и одговорни”, констатовао је Ђукановић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here