Дјечја цвјетна радост испунила срце Херцег Новог – пехар за најбољу маску освојиле мале „Лаванде“

Најљепши „цвјетићи Херцег Новог“ данас су, предвођени Градском музиком и малим мажореткама, продефиловали главном градском улицом у Цвјетној поворци.

Како и доликује прољетном дану, град је замирисао на мале мимозе, фејоле, лаванде, антуријуме, христов вијенац, њешпуле, хортензије, љиљане и магиње. Преносни пехар за најбољу маску за 2024. годину освојила група „Лаванда“ из ЈПУ „Наша радост“ (васпитна јединица Топла).

Предшколци ЈПУ „Наша радост“ (групе “Лаванда”, “Фејола” и прошлогодишње побједничке „Магиње“), штићеници Дјечијег дома „Младост“ (група „Христов вијенац“) и ученици основних школа „Милан Вуковић“ (група „Мимоза“), „Илија Кишић“ (групе „Антуријум“ и „ Магнолија“) и „Орјенски батаљон“ (групе „Њешпула“, „Хортензије“ и „Љиљани“), окупили су се на платоу испред зграде Општине Херцег Нови, а потом се у јединственој Цвјетној поворци упутили ка Тргу Николе Ђурковића, гдје је организован централни програм и наступ свих група.

Музиком су их дочекали другари из хорова ОШ „Милан Вуковић“ и херцегновске Музичке школе, а за крај су сви учесници заједно наступили и поручили да су дјечија радост и искреност најјача снага, најљепша позивница свима да будемо добри људи.

Организатор Цвјетне поворке – Секретаријат за културу и образовање уручио је хоровима и сваком учеснику медаљу, као и освјежење и слаткише за све малишане.

Подсјећамо, Цвјетна поворка је званични програм 55. Празника мимозе, који је морао бити помјерен због лошег времена.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here